ÖSYM Güvenlik Nedeniyle Cizre'de Sınav Yerlerini Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

ÖSYM Güvenlik Nedeniyle Cizre'de Sınav Yerlerini Değiştirdi

ÖSYM Güvenlik Nedeniyle Cizre\'de Sınav Yerlerini Değiştirdi

Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizre ilçesinde gireceği YGS sınav merkezleri, güvenlik gerekçesiyle değiştirildi.

06.03.2015 18:49  Güncelleme: 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinden yaklaşık 4 bin öğrencinin 15 Mart'ta Cizre ilçesinde gireceği YGS sınav merkezleri güvenlik gerekçesiyle Şırnak merkeze bağlı Cudi ve Gabar dağlarının eteklerinde bulunan belde ve köylere aktarıldı. Cizre ilçe merkezi yerine Şırnak'ın belde ve köylerinde sınava girecek olan öğrenciler, bazı köylerin şehir merkezine çok uzak ve ulaşım sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Bu öğrenciler kış koşullarında sınav yapılacak yerlere nasıl ulaşacaklarını düşündüklerine söyledi.

"CİZRE'DE SAĞLAYAMADIĞIN GÜVENLİĞİ, CUDİ VE GABAR'DA NASIL SAĞLAYACAKSIN"

Eğitim- Sen İdil Şube Başkanı İdris Kartal da ÖSYM'nin aldığı kararı eleştirerek, Cizre'de sağlanamayan güvenliğin Cudi ve Gabar'daki köylerde nasıl sağlanacağını sordu. İdris Kartal, "Öğrencilerimizin bu durumdan dolayı psikolojileri bozuldu. Devletin onları cezalandırdığını düşünüyorlar.

"100 KİLOMETRE UZAKTAKİ KÖYE NASIL ULAŞACAKLAR"

Sınavın olacağı gün 100 kilometre uzaklıktaki köye nasıl ulaşacaklar? Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz var, bunlar nasıl gidecek sınav olacak yerlere. Devlet 100 bin kişinin yaşadığı ve binlerce kolluk kuvvetinin olduğu Cizre'de sınav için güvenlik alamıyorsa, Cudi'nin ve Gabar'ın en tepesinde bulunan köylerde nasıl önlem alacak çok merak ediyoruz?" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÖSYM Güvenlik Nedeniyle Cizre'de Sınav Yerlerini Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Asi: Bu krolar okusa nolur okumasa nolur daga çıkcaklar büyüyünce bizde vuracaz 4 11 Yanıtla
  • EDEBiyat Öğretmeni: Bakiyorum da herkes vatanperver, herkes delikanli... Maşallah... Ama bazi cigeri beş para etmeyen, vatan aşığı gecinen sözde klavye delikanlilari birakin savas halini, askere dahi gidince 180 derece dönüyor ve delikanliligin laftan ibaret olmadigini o zaman anliyorlar.. Kürt, Türk, Arap, Cerkez... Farkliliklari farklilastirmadan Yani SEN, BEN degil de “BİZ“ dedigimiz ,diyebildigimiz zaman kardeslikten söz edebilecegiz... Biraz empati kurarak yazin.. Adamlarin sinav yerleri degistirilmis kalkip burda siyaset yapiyor ona buna laf atmayi marifet biliyor ve sonra da bir halt ettiginizi saniyorsunuz.. Sizin sinava gireceginiz yer evinizden 100 km uzaklikta olsa ne yapardiniz.. Cocugunuz 100 km uzak yerde o hayati sinava girse ne yapardiniz.. Cok degil.. Kisisel hirslari bir kenara birakip empati kurun... İnsanligimizi unutmayalim.. Kendinize gelin.. Biz kardesiz , kardeeess... 3 0 Yanıtla
  • Türk: Kürdistanda okul yok mu oraya gönderin 1 1 Yanıtla
  • CİZRELİ: HANİ EĞİTİM EŞİTLİĞİ FIRSAT EŞİTLİĞİ KIT İMKANLARLA ZAR ZOR OKUYAN GENÇLERİMİZDE ÜNİVERSİLERE GİRMESİN DİYE HER TÜRLÜ ADALETSİZLİĞİ YAPIYOR BU DEVLET. CUDİNİNDE GABARINDA TEPESİNDE OLSA GENE GENÇLERİMİZ BU FŞİZAN VE ADALETSİZ ZİHNİYETE KARŞI O SINAVLARA GİRECEK VE KAZANACAKLAR. 1 0 Yanıtla
  • SİNAN KATIRCIOĞLU: ''GERÇEK İSLAMİYET'TE KUR'AN-I HAKİMİ TAM HATİM EDEREK EZBERE BİLEN HAFIZLARIN MEVLÜTLERDE, SÜNNETLERDE, DÜĞÜNLERİNİZDE, BAYRAMLARDA NAZLI, CİLVELİ İNATÇI 5 YAŞINI DOLDURMUŞ KUSVALARI, BUFALOLARI, MANDALARI, ÖKÜZLERİ, DANALARI, KEÇİLERİ, DAVARLARI KURBANLAR KESEREK OKUMAK 5 BÜYÜK TAM ALTINDIR. KUR'AN-I HAKİMİ ÖĞRETMEK 3 SAATLİK ÜCRET ÇEYREK ALTIN, 6 SAATLİK ÜCRET YARIM ALTIN VE 9 SAATLİK ÜCRET 3 ÇEYREK VE 12 SAATLİK ÜCRET TAM BÜYÜK ALTINDIR. VE HEM KUR'AN-I VE HEM DE ARABÇAYI ÖĞRETMEK(YANI HAFIZ HEM KUR'AN-I HAKİMİ VE HEM DE ARABÇAYI VE AYRICA MİNİMUM BİR TANEDE YABANCI DİL BİLMEK FARZ'DIR. Yabancılara, japonlara, fıransızlara, italyanlara, korelilere, latinlere, almanlara, ruslara, çince. . . ) GİBİ YABANCILARA ÖĞRETMEK VE DERS ÜCRETİ 3 SAATLİK YARIM ALTINDIR. 6 SAATLİK DERS ÜCRETİ TAM BÜYÜK ALTINDIR. VE HER MÜMİN MÜSLÜMAN KUR'AN-I HAKİMİ VE ARABÇAYI ÖĞRENMEK ZORUNDADIR VE SORUMLU VE MÜKELLEFTİR. '' 1 0 Yanıtla
  • ERHAN: DEVLET DENEN BİRŞEY KALMADI TAVİS ÜSTÜNE TAVİZLER VERİLDİ İŞİ ZOR TÜRKİYENİN. 0 0 Yanıtla
  • TAYFUN: DAHA HALA İÇ GÜVENLİK YASASINI ENGELLİYORLAR BUNLARIN HEPSİ ÜLKE DÜŞMANI DERTLERİ KAOS OLSUN FAİZLER YÜKSELSİN BİRİLERİ OTURDUĞU YERDEN PARA KAZANSIN ÜLKE TOZ DUMAN OLSUN ONLARDA TENCERE TAVA ÇALSIN DERTLERİ BU 0 0 Yanıtla
  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.


Advertisement