İdo, Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular Hattında Hgs Sistemi Başlattı - Son Dakika
Güncel

İdo, Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular Hattında Hgs Sistemi Başlattı

İdo, Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular Hattında Hgs Sistemi Başlattı

Marmara Denizi'nin iki yakası ile İstanbul'da Sirkeci-Harem, Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında arabalı vapur hattı bulunan İDO, gişelerdeki beklemelerin önlenmesi amacıyla 5 Haziran'dan itibaren HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) uygulaması başlattı.

08.06.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Denizi'nin iki yakası ile İstanbul'da Sirkeci- Harem, Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında arabalı vapur hattı bulunan İDO, gişelerdeki beklemelerin önlenmesi amacıyla 5 Haziran'dan itibaren HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) uygulaması başlattı. HGS sisteminin, özellikle yazla birlikte büyük hareketlilik yaşanan ve hafta sonu tatili başlangıç ve bitişleriyle bayram tatillerinde büyük yığılmalar meydana gelen Eskihisar-Topçular arasındaki kuyrukları önlemesi bekleniyor.

İDO, HGS sistemini öncelikle en yoğun kullanılan hatlarından olan Eskihisar- Topçular ve Sirkeci-Harem arabalı vapur hatlarında uygulamaya koydu. İDO'nun Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem arabalı vapur hatlarında başlattığı HGS ile ödeme seçeneği sayesinde, gişelerdeki işlemlerin kolaylaşması ve işlem sürelerinin daha da kısalması hedefleniyor. Bu uygulama kararının yolculardan gelen talep ve önerilerin değerlendirilmesi sonucu alındığı belirtilirken, hızlı geçiş imkanını artıracak yeni uygulamanın Sirkeci-Harem arabalı vapur hattında karşılıklı olarak 1'er gişede, Eskihisar-Topçular arabalı vapur hattında ise tüm gişelerde devreye girdiği bildirildi.

Bilindiği gibi yaz aylarında özellikle okulların tatil olmasıyla birlikte İstanbul'dan Cuma günü Anadolu istikametine başlayan trafik yoğunluğunda, Yalova-Bursa ve İzmir istikametine gidecek yolcuların akın ettiği Gebze Eszkihisar Feribot iskelelerinde gişe önlerinde işlemlerin uzaması nedeniyle bazen birkaç kilometre kuyruk oluşabiliyor. Bayram trafiğinde de yaşanan vu olay, tatil dönüşlerinde de Yalova Topçular İskelesi'nde tekrarlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdo, Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular Hattında Hgs Sistemi Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement