İDO ve Metro, İstanbul-İzmir Yolunu 2,5 Saat Kısaltacak - Son Dakika
Ekonomi

İDO ve Metro, İstanbul-İzmir Yolunu 2,5 Saat Kısaltacak

İDO ve Metro Turizm, İstanbul–İzmir arasındaki mesafeyi 2 buçuk saat kısaltacak bir işbirliğine imza attı.

18.09.2014 16:52  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İDO ve Metro Turizm, İstanbul– İzmir arasında halen karayolu ile 9 saat süren yolculuğu 6.5 saate indirecek bir anlaşma imzaladı.

Buna göre Yenikapı iskelesinden feribot ile Bandırma’ya gidecek olan yolcular, Bandırma’da beklemekte olan Metro otobüsüne binerek yolculuğuna hiç ara vermeden devam edebilecek. Entegre biletler her iki kurumdan da alınabilecek.

SEFER İPTALİ OLURSA METRO TAŞIYACAK

Anlaşma ile olumsuz hava koşullarından kaynaklanan İDO’nun sefer iptallerine de çözüm getirildi. İDO’nun herhangi bir sefer iptalinde yolcular belirlenen feribot saatinde Metro otobüsleriyle Bandırma’dan İstanbul’a, ya da İstanbul’dan Bandırma’ya karayoluyla taşınacak.

HİZMETİN SUNULACAĞI HATLAR

Entegre taşımacılık hizmetinin sunulacağı İDO’nun tarifeli feribot ve deniz otobüsü seferlerine ilişkin hatlar ise şunlar:

Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattı, Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü hattı, Yenikapı-Bursa feribot hattı, Yenikapı-Bandırma feribot hattı, Yenikapı- Yalova feribot hattı ve Pendik-Yalova feribot hattı.

KAZANAN YOLCU OLACAK

İDO Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Naz Erer, yapılan anlaşmanın denizyoluyla karayolunu birleştiren önemli bir işbirliği olduğunu belirterek, "Yolcularza yeni seçenekler sunmaya devam ediyoruz. Seyahat dünyasında farklı kulvarlarda, denizde ve karada ayrı ayrı yer alsak da, neticede aynı sektörün oyuncuları olarak yan yana gelip entegre çözümler üretilebilmesi çok güzel. Bu tür işbirliklerinin en çok yolculara yarayacağını düşünüyoruz" dedi.

İDO ve Metro, İstanbul-İzmir Yolunu 2,5 Saat Kısaltacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İDO ve Metro, İstanbul-İzmir Yolunu 2,5 Saat Kısaltacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement