İdrar Kaçırma Sorununu Kitaplaştırdılar - Son Dakika
Yerel

İdrar Kaçırma Sorununu Kitaplaştırdılar

İdrar Kaçırma Sorununu Kitaplaştırdılar

Türkiye’de ilk kez Türkçe olarak kadın ve erkeklerde idrar kaçırma sorunu üzerine ‘Üriner İnkontinas Tanı ve Tedavi’ ismi ile hazırlanan kitap yayınlandı.

27.10.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez Türkçe olarak kadın ve erkeklerde idrar kaçırma sorunu üzerine 'Üriner İnkontinas Tanı ve Tedavi' ismi ile hazırlanan kitap yayınlandı. Kitap, Türk Üroloji Derneği, Türk Üroloji Akademisi (TÜAK) Nöroüroloji-İnkontinans alt çalışma grubu üyesi doktorlarının katkıları ile hazırlandı.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Onur ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Bayrak'ın editörlüğünü yaptığı eserin 1. baskısı, akademi tarafından geçtiğimiz hafta basılarak 24. Türk Üroloji Kongresinde asistan ve uzman tüm üroloji doktorlarına ücretsiz dağıtıldı.

TÜAK Nöroüroloji-İnkontinans alt çalışma grubu genel sekreteri ve kitap editörlerden Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Onur, 'Üriner İnkontinans Tanı ve Tedavi' adlı kitabının bu alanda Türkçe yayınlanan ilk kitap olduğunu ve 52 farklı yazarın katkı sunduğu bu kitapta toplam 37 ayrı bölümde kadın ve erkekte idrar kaçırmanın her yönü ile incelendiğini belirtti.

Hazırlanan bu kitabın üroloji alanında eğitim alan hekimlere önemli bir kaynak teşkil edeceğine vurgu yapan Prof. Dr. Onur, kitabın hazırlanmasında katkı veren Türk Üroloji Derneği ikinci Başkanı ve TÜAK koordinatörü Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu ve Türk Üroloji Akademisi Nöroüroloji-İnkontinans alt çalışma grubu doktorları Ahmet Rahmi Onur, Mehmet Cenk Gürbüz, İzzet Koçak, Ömer Bayrak, Ömer Gülpınar, Burhan Coşkun, Kadir Önem, Cemal Taşdemir, Abdullah Demirtaş ve Murat Dinçer'e de teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İdrar Kaçırma Sorununu Kitaplaştırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement