İdso 9 Mayıs'ta G.verdi'nin Requiem'ini Seslendirecek - Son Dakika
Güncel

İdso 9 Mayıs'ta G.verdi'nin Requiem'ini Seslendirecek

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İDSO) bu haftaki konserinde klasik müzikseverlerin karşısına G. Verdi'nin Requiem eseriyle çıkacak.

07.05.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İDSO) bu haftaki konserinde klasik müzikseverlerin karşısına G. Verdi'nin Requiem eseriyle çıkacak. 9 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan birden çok solistin sahne alacağı konseri Şef Lukasz Borowicz yönetecek.İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu'nu ise konserde koro şefi Gökçen Koray ve Seval Irmak yönetecek.

Polonya Radyo Senfoni Orkestrası'nın sanat yönetmeni olan Şef Borowicz,1977 yılında Varşova'da doğdu.Borowicz, Fryderyk Chopin Müzik Akademisi'nde Boguslaw Madey ile çalışmıştır ve aynı akademide Antoni Wit'ten aldığı eğitimle orkestra şefliği doktorasını tamamladı. Varşova Ulusal Operası'nda Kazimierz Kord'un, Varşova Filarmoni'de Antoni Wit'in ve Budapeşte Festival Orkestrası'nda Ivan Fischer'ın şef asistanlığını yaptı. Polonya Kültür Bakanlığı tarafından çeşitli ödüllere layık görülen Borowicze orkestra şefliği dalında dört ödülün sahibi bulunuyor.

Konserde soprano Deniz Yetim, mezzo soprano Stare Çelebi, tenor Yoel Vahram Keşap, bariton Burak Bilgili ve İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu'yla birlikte G. Verdi'nin "Requiem" adlı eserini seslendirecek. Soprano Deniz Yetim küçük yaşlarda müzik eğitimine başladı. Yetim, Bakü'de yapılan yarışmada bu yılın "GRAND PRIX" ödülünü aldı.Yetim İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist olarak çalışıyor. Mezzo soprano Stare Çelebi, Şan eğitimine 1998 yılında, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Licino Montefusco ile başladı. Şu anda çalışmalarına Prof. Güzin Gürel ile devam eden sanatçı, kuruma kabul edildiği yıldan itibaren, yurt içi ve yurt dışında, solist olarak birçok konser ve operada rol alıyor.Tenor Yoel Vahram Keşap, müzik hayatına 1992 yılında Önder Bali Müzik Okulu ve H. Mamigonyan yönetimindeki Lusavooriç Korosu'nda başladı. 1999-2004 yılları arasında Y. Aroyo yönetimindeki İstanbul Oda Korosu'na katıldı. Şan çalışmalarına başta İDOB solistlerinden Sevan Şencan olmak üzere merhum Bariton Licinio Montefusco, Prof. Güzin Gürel ve İZDOB'dan Fırat Yalçınkaya ve korrepetisyon çalışmalarına ise Yuliya Bapova ile devam etti.Bariton Burak Bilgili ise 2011'de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte sezon açılış konserini gerçekleştirdi. 2010-2011 yılında Cenevre Operası'nda Leporello (Don Giovanni) Seattle Operası'nda Don Basilio, Borusan Filarmoni Orkestrası ile Verdi Requiem ve Carnegie Hall'da Dvorak Requiem konserlerini yaptı. 2010 sezonu başında Michigan'da Zaccaria (Nabucco) ve Leporello (Don Giovanni), Atlanta Senfoni Orkestrası ile Verdi Requiem, Bodrum Turgutreis Festivali'nde Çukurova Senfoni Orkestrası ile birlikte konser verdi.Konserde İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu da yer alacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İdso 9 Mayıs'ta G.verdi'nin Requiem'ini Seslendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement