İEF Sinema Burada Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

İEF Sinema Burada Festivali Başladı

İEF Sinema Burada Festivali Başladı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında, 16 yıldır düzenlenen Sinema Burada Festivali bu yıl da zengin içeriği ile İzmir Sanat Merkezi'nde sinemaseverlerle buluştu.

01.09.2016 01:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında, 16 yıldır düzenlenen Sinema Burada Festivali bu yıl da zengin içeriği ile İzmir Sanat Merkezi'nde sinemaseverlerle buluştu.

Fuar ziyaretçilerinin heyecanla beklediği festivalin açılışı, İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sinema Burada Festivali'nin bu yılki 'Onur Konuğu Ödülleri' Türk Sineması'na emek vermiş ünlü isimler Ahmet Mekin ve Serap Aksoy'a, 'Genç Oyuncu Onur Ödülleri' Nazan Kesal ve Onur Saylak'a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından verildi.

KORUYARAK BU GÜNLERE GETİRDİK

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Kocaoğlu, efsane Başkan Behçet Uz'un yarattığı İzmir Enternasyonal Fuarı'nı, Kültürpark'ı yaşatmak için kendisinden sonra gelen belediye başkanları olarak koruyarak bu günlere getirdiklerini söyledi.

MUM IŞIĞINDA FUAR

2'nci Dünya Savaşı yıllarında karartma gecelerinde bu fuarın mum ışığı altında uluslararası olarak düzenlendiğini de anlatan Kocaoğlu, "Bu fuar; soğuk savaş döneminde doğu ve batı bloğunun rekabet mekanı, gelişmesini, teknolojisindeki yenilikleri dünyaya tanıtmakta yarıştığı bir arena oldu. Sonra bir eğlence furyası başladı. Kültürpark'ta sahneye çıkan ve halktan destek bulan sanatçıların önü açılıyor, fuarda sahneye çıkmış referansı alıyor, yani rüştünü ispat etmiş oluyorlardı. İhtisas fuarlarının artması, ticaretin boyutunun değişmesiyle, sektör altı dediğimiz niş fuarlarının fuarcılıkta ayrı bir ivme kazanmasıyla fuar bu yıla kadar kan kaybetmişti. Uzun bir süredir; konferanslarla, çalışmalarla, eskisine de sahip çıkıp, bugünü de geleceği de yansıtarak, 'ne yapar da fuarımızı büyütebiliriz' diye yoğun bir tempoyla çalıştık. Ülkenin fuarcılıktaki, çok büyük değerini İzmir Enternasyonal Fuarı'nı eskisinden kopmadan, başka bir yerlere savurmadan kendi içerisinde devinerek büyütmeye özen göstererek çalıştık. Bu yıl bu yeni konseptiyle İzmirli hemşerilerimize, Egeli ve Türkiye'ye, uluslararası camiaya sunduk. Çok başarılı geçiyor. Seneye daha iyi olacağına ve başarı grafiğinin giderek yükseleceğine inanıyorum" dedi.

'NE YAPTIĞIMIZI GELSİNLER, GÖRSÜNLER'

İzmirli hemşerilerinin pazar gününe kadar açık olan fuara en az bir kez gelmelerini isteyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelsinler, görsünler, neler yaptığımızı birebir yaşasın, hedefimizi anlasın ve katkıda bulunsunlar. Lozan girişinde Pakistan pavyonunda inovasyonu da kullanarak Kültürpark'ın nereden nereye geldiğini, nereye gideceği, ne kadar binanın yıkılacağı, yerine nelerin konulacağını sadece 10 dakikada bilgi kirliliğinden uzak olarak yapacağımız yenileşmeyi, iyileşmeyi izleyebilirler. Biz her türlü fedakarlığı yaparak fuarımızı belli bir noktaya getirdik. Bundan sonrası İzmirliler'e kalıyor. Fuar, İzmir'in kalkınmasında, sanayileşmesinde, ticaretin büyümesinde çok önemli bir rol oynamıştır ve oynamaktadır. 12 senedir İzmir fuarcılığını araç olarak kullanarak kenti kalkındırmaya çalışıyoruz. Bunda da çok önemli mesafeler aldık. Ağır tonajlı fuarların taşınmasıyla birlikte yeni Kültürpark'ı yeniden yaratmak, yeşilini arttırmak, çeşitli aktivitelerini arttırmak, eskiden olduğu gibi 365 gün İzmirlinin buluşacağı, etkileneceği bir kamu alanı olarak yeniden düzenliyoruz."

'HER İNSAN YAŞADIĞI YERE BENZER'

'Genç oyuncu Onur Ödülü'nü alan Nazan Kesal, kendisinin bir Ege çocuğu olduğunu, üniversiteyi İzmir'de okuduğunu söyleyerek, "Her ödül töreninin özeldir, güzeldir, kabuldür, başımızın üstünde yeri vardır ama, Ege'nin kalbi İzmir'den onur ödülü almak benim için çok kıymetlidir. Edip Cansever'in şiirinde dediği gibi, 'Her insan yaşadığı yere benzer.' Ben de havasına, suyuna, İzmir'e benzediğim için alıyorum, sanıyorum" dedi.

'İZMİR SİNEMA FESTİVALİNİ HAK EDİYOR'

Kuşadalı olduğunu söyleyen Onur Saylak ise İzmirli işadamlarına seslenerek, İzmir'in en iyisinden bir sinema festivalini hak ettiğini söyledi.

'ONUR ÖDÜLÜ AĞIR BİR KELİME'

Evrende hiçbir sabırlı mücadele başarısız kalmadığını, ve ödüle layık görülmesi nedeniyle dile getiren Serap Aksoy ise "Onur Ödülü'nün ağır bir kelime olduğunu ve onu hak etmek gerektiğini vurguladı.

'BEN TEK ONU TANIRIM'

Ahmet Mekin ise İzmir'in kendisi için en özgür, en özgün ve şahane güzelliğiyle en demokrat şehir olduğunu ve bu sıcak alkışlarla bu demokratik ülkeyi kolay kolay terk etmeyeceklerine inandığını ifade etti. Mekin, "İlkokulu Karşıyaka da okudum. Okulun arkasında Mustafa Kemal'in annesinin mezarı vardı. O okuldan mezun oldum. Sinemadaki ilk filmimi de gene İzmir'de çektim. İzmir bana da çok uğurlu ve şanslı geldi. Dilerim ki; İzmir ilelebet şanslı ve demokrat olsun. Atatürkü anmadan geçemem. Ben 32'liyim, Ata 38'de öldü. Babamız kalbimize ve beynimize onu öyle bir yerleştirdi ve yapıştırdı ki; ben tek onu tanırım. Bu vefa nedeniyle siz İzmirliler ile bu günü hazırlayan başkan ve ekibine teşekkür ederim" diye konuştu.

Sinemaya emek verenlerin her yıl ağırlandığı festivalde, Hezarfen Film Galeri işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen 'Bir Yaratıcı Film Atölyesi ve Pitching Platformu' ile sinema tutkunlarına, projelerini tanıtma imkanı sağlanıyor. Ülkemizin ödüllü yönetmenlerinden Tayfun Pirselimoğlu, Sinema Yapımcılar Meslek Birliği (SE- YAP) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevil Demirci ve İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Haşan Tunçağ'dan oluşan jürinin belirleyeceği projeler, 4 Eylül 2016 saat 18.00'de yapılacak ödül töreni ile ilan edilecek.

Sinema Burada Festivali kapsamında; 13 ayrı film gösterimi, 1 atölye çalışması, 1 workshop, 3 kısa film seçkisi ve Pitching Platformu gerçekleştirilecek. Girişler için ücretsiz davetiyeler her gösterimden bir gün önce İzmir Sanat Merkezi gişesinden temin edilebilecek.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İEF Sinema Burada Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement