İfad Heyeti İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

İfad Heyeti İncelemelerde Bulundu

İfad Heyeti İncelemelerde Bulundu

Uluslar arası Tarımsal Kalkınma Fonu heyetti Çıldır’da incelemelerde bulundu.

28.09.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslar arası Tarımsal Kalkınma Fonu heyetti Çıldır'da incelemelerde bulundu.

Merkezi Roma'da bulunan ve Uluslar arası gelişmekte olan Ülkelere tarımsal alanda Fon sağlayarak doğal sürecin bozulmadan devam ederek doğal kaynakların etkin ve düzenli bir şekilde kullanılması için çeşitli projelere maddi destek sağlayan İFAD Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu'nun girişimleri sonucu yerinde inceleme yapmak için Çıldır'ı ziyaret etti.

Çıldır Merkez, Aşıkşenlik yaylası ve Aktaş Sınır Kapısı, Şeytan kalede incelemeler de bulunan heyet bölgede ki öncelik meseleleri not etti. Başkan Azizoğlu heyete bizzat eşlik ederek inceler sırasında gerekli bilgileri heyete sundu. Azizoğlu " İFAD bölgemizin kalkınmasında önemli bir rol üstlenecek statüdedir. İFAD'a üye olmak için başvurumuz İtalya kanadında ret edilmişti. Daha sonra Ak Parti Ardahan Milletvekilimiz Orhan Atalay'ın girişimleri sonucunda üyelik için süreç tekrar başlamış ve bugün İFAD heyeti yerinde incelemelerde bulunmak üzere ilçemizi ziyaret etmektedir. Ümit ediyorum ki gerekli üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra ilçemiz önem arz edecek projeler hayata geçecektir. Üyelik sürecinin başlamasında büyük desteği olan sayın vekilimiz Orhan Atalay'a teşekkür ediyorum" dedi.

AKTAŞ BİZİ İKNA ETTİ

Bölgedeki meraları, hayvan sayısını ve yatırımları inceleyen heyet " Çıldır Tarımsal anlamda büyük bir potansiyel taşımasının yayında aldığı yatırımlarla da gelecek vaat eden bir ilçe Aktaş Sınır Kapısı, Barajlar ve BTK Demir yolu bölgenin geleceğine ışık tutuyor. İlçedeki meranın yeterli olması hayvancılığın geliştirilmesine ışık tutuyor. Mera sulama, hayvan pazarı ve kombine kurulması kısa sürede bölgenin kalkınmasına ve hatta uluslar arası ticaret açılması anlamına geliyor. Bölgedeki yatırımlar, tarımsal ve hayvancılık alt yapısını ele aldığımızda Çıldır biçilmiş kaftan olarak çıkıyor karşımıza " dedi.

İncelemelerin ardında Çıldır Gıda ve Hayvancılık Müdürü Aldulkadir Şimşek'i de ziyaret eden heyet mera ve anaç hayvan sayılarıyla ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra ilçeden ayrıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İfad Heyeti İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement