İfade Değiştirince Tahliye Olan Polis de 'Kasten Adam Öldürmekten' Yargılanacak - Son Dakika
Güncel

İfade Değiştirince Tahliye Olan Polis de 'Kasten Adam Öldürmekten' Yargılanacak

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Ocak'ta başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan davasında daha önce ifade değiştirip tahliye edilen ve hakkında takipsizlik verilen özel harekat polisi H.V.'nin de, yapılan itiraz üzerine 'kasten adam öldürmekten' yargılanmasına karar verildi.

07.04.2015 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Ocak'ta başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan davasında daha önce ifade değiştirip tahliye edilen ve hakkında takipsizlik verilen özel harekat polisi H.V.'nin de, yapılan itiraz üzerine 'kasten adam öldürmekten' yargılanmasına karar verildi. Böylelikle davada, 2 polis 'kasten adam öldürmek', 3 polis ise 'suçu bildirmemek'ten yargılanacak.

Cizre'de 14 Ocak'ta evinin önünde özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren  Nihat Kazanhan davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Daha önce Kazanhan'ı vurduğu iddiasıyla hakkında 'kasten adam öldürmekten' dava açılan ve yaklaşık 20 gün tutuklu kalan özel harekat polisi H.V., ifadesini değiştirerek Kazanhan'ın M.N.G. adlı polis tarafından vurulduğunu söyleyince, tahliye edilerek hakkında takipsizlik kararı verildi.

Nihat Kazanhan'ın ölümü ile ilgili Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Cizre Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, M.N.G. adlı polisin 'Kasten adam öldürmek', U.İ., H.V., O.Ç., G.T. adlı polislerin de 'suçu bildirmemek'ten cezalandırılması istendi.

'MAHKEME KARAR VERSİN'

Kazanhan ailesinin Avukatı Filiz Ölmez, ifade değiştirdiği için tahliye edilen özel harekat polisi H.V. için verilen takipsizlik kararına itiraz ederek, yargılamanın sonunda buna mahkeme tarafından karar verilmesini talep etti. İtirazın mahkemece kabul edilmesinden sonra hakkında 'Suçu bildirmemek'ten dava açılan H.V.'nin de 'kasten adam öldürmekten' yargılanmasına karar verildi.

Böylelikle dosyada 3 özel harekat polisi 'Suçu bildirmemek', 2 özel harekat polisi ise, 'Kasten adam öldürmekten' yargılanacak.

- Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İfade Değiştirince Tahliye Olan Polis de 'Kasten Adam Öldürmekten' Yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement