Selim Alguadiş: İflas ettim, İsviçre'de hiçbir gizli hesabım yok - Son Dakika
Ekonomi

Selim Alguadiş: İflas ettim, İsviçre'de hiçbir gizli hesabım yok

Bir çok ünlü ismin İsviçre'deki HSBC bankasında bulunan gizli hesaplarının yayınlandığı listede ismi olan Selim Alguadiş, "İsviçre'de hiçbir hesabım yok." dedi.

09.02.2015 16:11  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HSBC'nin özel müşterilerine dair detaylı banka hesap bilgileri basına sızdı. Basına sızan bilgilerin 2008 yılında Fransız polisine teslim edilen dökümanların çok daha detaylı hali olduğu bildirildi. İsmi sızanlardan biride Selim Alguadiş.

HESABIM YOK DEDİ

Bir firmaya danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Selim Alguadiş, "Benim orada hesabım yok. Beni çok zor durumda bıraktılar. Ne İngiltere'de, ne İsviçre'de hesabım var. Hatta Türkiye'de de hiçbir bankada hesabım yok. Çünkü ben 2004'te iflas ettim zaten. Dolayısıyla herhangi bir bankada herhangi bir hesabım yok. Tümüyle yalan" dedi.

2009'DA ABD TARAFINDAN KARA LİSTEYE ALINMIŞTI

2009 yılında İran ve Libya'ya nükleer santral parçaları sattığı öne sürülerek ABD tarafından mali kara listeye alınan Alguadiş, "Biz bütün dünyaya kesintisiz güç kaynağı ürünümüzü sattık ama Libya'ya ya da İran'a ihraç etmedik. Dolayısıyla ihraç ettiğimiz her şeyi de Türkiye'deki mevzuata göre gümrük beyanlarımızı yaptık. Hepsi yasal ve doğru beyanla çıkmış mallardır" diye konuştu.

3.150 MÜŞTERİ VAR

Alguadiş, kendisine yönelik dava sürecinin devam ettiğini belirterek, "ABD arada sırada kendi kurallarını bir yere dikte etmek istediği zaman bir takım hayaller görebiliyor" dedi. Guardian, BBC ve Le Monde, dünyanın ikinci en büyük bankası HSBC'nin İsviçre kolunun, farklı ülkelerden binlerce varlıklı müşterisinin vergiden kaçmasına ve paralarını gizlemesine yardımcı olduğunu yazmıştı. Verilerin, Washington'da bulunan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun ortak çabasıyla ele geçirildiği kaydedilmişti. "Swissleaks" adı altında Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre HSBC'nin İsviçre hesapları arasında Türkiye'den 3 bin 105 müşterinin bulunduğu belirtiliyor.

157 GAZETECİ DERLEDİ

Hacmi yaklaşık 120 milyar doları aşan 30 bin hesap içinde Türkiye'ye ait toplamı 3,4 milyar dolara yakın binlerce hesabın olduğu belirtiliyor. Swissleaks'in, 47 ülkeden 157 gazetecinin ortak araştırması sonucunda ortaya çıkarıldığı belirtiliyor. İsviçre'den 11 bin 235, Fransa'dan 9 bin 187, İngiltere'den 8 bin 844, Brezilya'dan 8 bin 667, İtalya'dan 7 bin 499, İsrail'den 6 bin 554, ABD'den 4 bin 183, Arjantin'den 3 bin 625 ve Belçika'dan 3 bin 2 hesap bulunuyor. Hesap sahipleri arasında ise elmas ticareti yapan A.Dan Azaumi, Venezuelalı politikacı Alejandro Andrade, Amerikalı milyarder Alfred Taubman, Nijeryalı iş adamı Aliko Dangote, Meksikalı milyarder Carlos Hank Rhon, Uruguaylı futbolcu Diego Forlan, Formula 1 yarışçısı Fernando Alanso ve Amerikalı aktör Christian Michael Slater gibi ünlü isimler bulunuyor.


Selim Alguadiş: İflas ettim, İsviçre\'de hiçbir gizli hesabım yok
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Selim Alguadiş: İflas ettim, İsviçre'de hiçbir gizli hesabım yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement