İftar Sofralarına Karsambaç Serinliği - Son Dakika
Yerel

İftar Sofralarına Karsambaç Serinliği

Eruh'ta Çırav Dağı'ndan toplanan kar kütleleri parçalar halinde satışa sunuluyor.

26.06.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NURETTİN KİLİS - Eruh'ta Çırav Dağı'ndan toplanan kar kütleleri parçalar halinde satışa sunuluyor.

Ramazan ayının başlamasıyla, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Çırav Dağı'na zor şartlarda çıkan bir grup genç, topladıkları kar kütlelerini katır sırtında ilçeye getiriyor.

Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan tezgahlarda satılan kardan alan vatandaşlar, kara pekmez katarak oluşturulan karsambaçla serinlemeye çalışıyor. Karlar ayrıca, diğer içeceklerin soğutulmasında da kullanılıyor.

Kar satıcısı Ömer Beştaş, AA muhabirine, zorlu yolculuğun ardından ulaştıkları dağın zirvesindeki mağaralarda ve kayaların arasında biriken kar kütlelerini testereyle kesip katır sırtında taşıyarak, Eruh'a getirdiklerini söyledi.

Vatandaşların yoğun talep gösterdikleri karın satışından günlük 80 lira kazandıklarını ifade eden Beştaş, "Düzenli işimiz olmadığı için yaz aylarında kar satışı yaparak, gelir elde etmeye çalışıyoruz. Kazancımızla Ramazan Bayramı ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Eskiden buzdolabı olmadığı için vatandaşlar yaz aylarında içeceklerine kar katarak serinlemek zorunda kalıyormuş. Yaşlılar, eski günleri anmak için daha fazla kar satın alıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İftar Sofralarına Karsambaç Serinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement