İftar Sofrası Çocuklar İçin Kuruldu - Son Dakika
Güncel

İftar Sofrası Çocuklar İçin Kuruldu

İnegöl Belediyesi, iftar sofrasını bu kez çocuklar için kurdu. Baykoca Mahallesinde düzenlenen çocuk iftarı, renkli görüntülere sahne oldu.

28.06.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baykoca Mahallesinde İnegöl Belediyesi ve TOKİ konutları yönetimi işbirliğinde çocuk iftarı gerçekleştirildi. Organizasyonda yüzlerce çocuk, kendileri için hazırlanan iftar softasında iftarlarını yaptı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta çocuk iftarında küçük misafirlerine eşlik etti.

Sadece çocuklara özel olan iftar organizasyonunda tüm çocuklar ramazan ayının manevi havasını yaşama fırsatı buldu. İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan iftar alanında, yüzlerce çocuk ezan okunmadan yerini aldı. Aileler çocuklarını iftar sofralarına bırakıp evlerine giderken, çocuklar ise kıymalı pide ve limonata ile dondurmadan oluşan menüyle iftarlarını yaptı.

Ramazan ayının manevi havasını çocuklara da yaşatarak oruç bilincinin oluşturulması ve sevdirilmesi amacıyla düzenlenen organizasyonda, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Kadın Kolları küçük misafirleri yalnız bırakmadı. Kurulan uzun masalarda çocuklarla birlikte limonata ve pideyle orucunu açan Başkan Aktaş, iftar öncesi kısa bir konuşma da yaptı. Ramazan ve oruçla ilgili konuşan Aktaş, programın organize edilmesinde ve yemeklerin ikramında hizmet edenlere de teşekkür edilerek alkışlanmasını istedi. Aktaş, orucunu eksiksiz tutan çocuklara kitap hediye edileceğini de müjdeledi.

YEMEK ÖNCESİ DUAYI DA ÇOCUKLAR YAPTI

Çocuk iftarında yemek öncesi Baykoca Mahallesi çocukları tarafından da iftar organizasyonu için kısa bir teşekkür konuşması yapıldı. İnegöl Belediyesine çocuk iftarı için teşekkür eden çocuklar, yemek öncesi okudukları dualarla da programın manevi iklimini yaşatmış oldu.

İftar programı sonrası bu kez hazırlanan sahne gösterileri küçük misafirlerin beğenisine sunuldu. Hacivat – Karagöz gölge oyunu, Baykoca Mahallesi çocuklarının büyük beğenisini topladı. Kahkahalarla oyunu izleyen çocuklar unutulmaz bir gece yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İftar Sofrası Çocuklar İçin Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement