İftarlı Hes Protestosu - Son Dakika
Güncel

İftarlı Hes Protestosu

İftarlı Hes Protestosu

Antalya’nın Kumluca ilçesi Alakır Vadisi’nde HES’i protesto eden eylemciler, kent meydanında kurdukları yer sofrasında iftar yaptı.

05.07.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesi Alakır Vadisi'nde HES'i protesto eden eylemciler, kent meydanında kurdukları yer sofrasında iftar yaptı.

Alakır Çayı üzerinde yapılan HES'leri protesto etmek için değişik şehirlerden gelerek Alakır Çayı'nın doğduğu Kuzca Mahallesi Karaağaç su kaynağında buluşan çevreci gruplar, yürüyerek Kumluca ilçe merkezine geldi. Gün içinde Kumluca ilçe merkezinde toplanan çevreci gruplar, akşam saatlerinde Gödene Caddesi üzerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na gelen çevreciler, müzik aletleri eşliğinde şarkılar söyledi. İftar vaktinde kendi imkanları ile hazırladıkları yemekleri vatandaşlar ile paylaşan çevreciler, İstanbul'dan gelip Alakır'a yerleşen Tuğba ve Birhan çiftinin davetlisi olarak geldiklerini söylediler. Çevrecilerden İnan Maysaru, daha önceleri de Tuğba ve Birhan için Antalya'ya geldiklerini ve çevrecilik konusunda Kumlucalıları bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Eyleme katılan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü mezunu Betül Merkan da, "Arkadaşlarımızla birlikte genelde sebzelerden oluşan sağlıklı yiyecekler hazırladık. Biz Kumluca halkının Alakır Çayı üzerinde yapılacak HES'leri protesto etmek amacıyla Alakır Vadisi'ne yerleşen Tuğba-Birhan çiftini yalnız bırakmamasını istiyoruz. Alakır Vadisi bir cennet. Bu cennetin sudan sebepler için cehenneme dönüştürülmesini istemiyoruz. Buranın korunması için her şey yapabiliriz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İftarlı Hes Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement