İftarlık Gazoz Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

İftarlık Gazoz Filminin Galası Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gala dolayısıyla düzenlenen basın toplantısından detaylar Yönetmen Yüksel Aksu'nun konuşmaları Yüksel Aksu'nun yönettiği, Cem Yılmaz'ın başrolünde oynadığı "İftarlık Gazoz" filminin Tekirdağ galası gerçekleştirildi.

08.02.2016 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gala dolayısıyla düzenlenen basın toplantısından detaylar

Yönetmen Yüksel Aksu'nun konuşmaları Yüksel Aksu'nun yönettiği, Cem Yılmaz'ın başrolünde oynadığı "İftarlık Gazoz" filminin Tekirdağ galası gerçekleştirildi.

Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen galaya, yönetmen Aksu ve filmin başrol oyuncularından Ümmü Putgül, Yılmaz Bayraktar ile filmin minik yıldızı Berat Efe Parlar katıldı.

Aksu, film gösterimi öncesi yaptığı konuşmada, "Dondurmam Gaymak" ve "Entelköy Efeköy'e Karşı" filmlerinde Tekirdağlılardan güzel geri dönüşler aldığını söyledi.

Filmlerini genellikle Ege Bölgesi'nde, çektiğini ifade eden Aksu, "Filmlerimi Ege'de çocukluğumun geçtiği, hakim olduğum coğrafyada çekiyorum. Hem doğasına hem ışığına hem insan malzemesine hem de yaklaşım biçimine vakıf olduğum için" dedi.

Aksu, filmlerinde genellikle dünya meselelerini anlattığını belirterek, "Ben her ne kadar Ege filmleri çeksem de meselesi dünyalı meseleler. Yani Ege'de gidip bir zeybek filmi çekmiyorum ya da bir kız kaçırma ya da oraya özgü, yerel, antropolojik birşey çekmiyorum. Onları daha çok zerk ediyorum kültürel olarak ve Ege'yi genel olarak Anadolu'yu sinemacı dostlarımın bir bölümü daha çok dekor gibi kullanıyor. Ben dekor gibi kullanmaktan ziyade içine zerk olmayı, gündelik yaşamına girmeyi, daha kıymetli ve doğru buluyorum. Yavaş yavaş Ege'den İzmir üstünden Balıkesir, Tekirdağ'a doğru da geliriz" diye konuştu.

Filmin gişe rakamlarının iyi olduğunu anlatan Aksu, şunları kaydetti:

"Seyircinin alışkanlıklarına çok uygun bir film değil. Yani bir meselesi olan bir film. Buna rağmen gişe sayıları gayet iyi. Şimdilik ilk on günde 500 bini geçtik. Ayrıca bir dönem filmi, 70'leri anlatıyor, 70'lerin eski ramazanlarını, eski yazlık sinemalarını, eski kahvelerini, eski türkü söyleyerek tarlada çalışmasını, dayanışmasını, dostluğunu, kültürünü anlatıyor. Ben 'yeni kuşak seyirci sevmeyebilir' diye tereddütlüydüm fakat 15 -20 yaş grubundan iyi tepkiler aldık. Bundan sonra da açılarak ilerleyeceğini ümit ediyorum."

Film ekibi, açıklamaların ardından filmi seyircilerle izledi.

İftarlık Gazoz Filminin Galası Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İftarlık Gazoz Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement