Iğdır // 1 // Iğdır'Da İki Yüzlü Nevruz - Son Dakika
Güncel

Iğdır // 1 // Iğdır'Da İki Yüzlü Nevruz

Iğdır // 1 // Iğdır\'Da İki Yüzlü Nevruz

Yakılan Nevruz Ateşinin Üzerinden Atlayan Vali Saim Saffet Karahisarlı, "nevruz Türk Milletinin Kendi Öz Bayramıdır" Dedi

21.03.2010 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Vali Saim Saffet Karahisarlı, "Nevruz Türk milletinin kendi öz bayramıdır" dedi

IĞDIR'da Valilik ve BDP'liler tarafından aynı saatde iki farklı mekanda Nevruz ekinlikleri düzenlendi. Yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Vali Saim Saffet Karahisarlı, "Nevruz Türk milletinin kendi öz bayramıdır" dedi.

Bugün saat 10.00'da Mehmet Çavuş anıtı önünden yapılan Nevruz Yürüyüşüne Vali Saim Saffet Karahisarlı, 5'inci Hudut Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay H. Nevzat Taşdelen, İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtına 'Nevruz Komitesi' yazılı Çelenk konuldu. İstiklal marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu. Kalabalık Zübeyde Hanım Bulvarı'na geçerek Nevruz kutlamalarına katıldı.

Kutlamalar öncesi bir konuşma yapan Vali Saim Saffet Karahisarlı, "Halkımızın büyük bir sabırsızlıkla beklediği bayramlardan biri olan Nevruz Bayramını bugün kutlamanın büyük bir çoşkusu içerisindeyiz. Nevruz'da her şeyin yeniden doğduğuna inanılır. Nevruz tabiatın uyanması baharın gelmesi demektir. Nevruz Bayramı yüzyıllardan beri bütün canlılığı ve görkemliği ile kutlanmaktadır. Nevruz Orta Asya'dan Balkanlara kadar İran gibi Azerbaycan gibi komşularımızın da kutladığı Türk milletinin kendi öz bayramıdır. Bayram birlik, beraberlik ve yardımlaşma demektir. Bütün Türk Halkının Bayramını candan kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan 7 levin (7 çeşit çerez) davetlilere ve halka dağıtıldı. Kızartılmış yumurtalar bayrama katılanlar tarafından tokuşturuldu. Daha sonra protokol halkla beraber yakılan Nevruz ateşinden atlanarak örste demir dövdü. Halk oyunları ekipleri tarafından oynanan oyunlar büyük bir ilgi gördü. TRT Sanatçılarının verdiği konserle Nevruz kutlamaları sona erdi. Vali Karahisarlı da TRT sanatçılarının söylediği ormancı şarkısıne eşlik etti.

Barış ve Demokrasi Partisi de çevre yolu üzerinde bulunan boş alanda düzenlediği Nevruz kutlamalarına BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk ve çok sayıda partili katıldı. Yakılan Nevruz ateşinden atlayan Pervin Buldan kutlamalara katılanları Kürtçe selamlayrak yaptığı Türkçe konuşmasında, "Dokuz aydır 'Kürt açılımı' dediler açılımın içerisinden siyasilerimizi tutuklama kararı çıktı, belediye başkanlarımızın ellerine kelepçe vurarak cezaevlerine tıktılar. Partimizi kapatarak Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'a siyasi yasak getirdiler. Son olarak ta Roj TV'ye baskın düzenlediler. Roj TV Kürt Halkının gözüdür, kulağıdır. Buradan Seyit Rıza'nın bir sözünü anımsatmak istiyorum sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedik bu bize ders olsun ama sizin önünüzde eğilmedik bu da size dert olsun. Buradan bir kez daha bütün siyasetçilerimizin biran önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Geçici olarak 15'inci maddeyi değiştirerek cunta döneminde faili meçhul cinayetleri işleyen başta Kenan Evren olmak üzere birkaç kişin yargılanması için geçici 15'inci maddeyi kaldırarak bu halkı kandıramazsınız. Geçici 15'inci maddeyi kaldırarak bu halka 'anayasayı değiştiriyorum' diyemezsiniz. Biz biliyoruz ki geçici 15'inci madde kaldırılsa bile o insanlar yargılanmayacak çünkü zaman aşımına uğradı. Ülkemizdeki savaşı çözmek için İmralı'da yatan Sayın Abdullah Öcalan'ı muhatap almak zorundasınız. Barış Savaşan taraflar arasında olur. Barış Savaş taraflarla masaya oturularak müzakere süreciyle olur. Barış ve Demokrasi Partisi size aracı olur ama 2,5 yıldır Meclisteyiz ama hiçbir zaman bizi dikkate almadınız sürekli 3 Maymunları oynadınız. Görmediniz, duymadınız bizimle konuşmadınız. Bu ülkede yüzlerce insan hayatını kaybetti. Bizimde 40 bine yakın insanımız hayatını kaybetti. Biz nebir gerillanın ne bir askerin ne de bir polisin ölmesinden yana değiliz. Bu coğrafyada analarımızın ağlamasını istemiyoruz. Biran önce bu ülkeye barışın ve demokrasinin gelmesini istiyoruz" dedi.Kutlamalarda bazı göstericiler Apo'nun posterini açmasına rağmen kutlamalar olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır // 1 // Iğdır'Da İki Yüzlü Nevruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement