Iğdır - Ağrı Dağı'na Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır - Ağrı Dağı'na Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Iğdır - Ağrı Dağı\'na Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı

Ağrı Dağı'na yaban hayvanları için yem bırakıldı Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA) - IĞDIR'da hava sıcaklığının yükselmesiyle yaylalara çıkan vatandaşların, yaban hayvanlarının saldırılarına uğramaması için Ağrı Dağı eteklerine yem bırakıldı.

26.03.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Dağı'na yaban hayvanları için yem bırakıldı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA) - IĞDIR'da hava sıcaklığının yükselmesiyle yaylalara çıkan vatandaşların, yaban hayvanlarının saldırılarına uğramaması için Ağrı Dağı eteklerine yem bırakıldı.

Yaylacıları ve hayvanlarını korumak için çalışma başlatan Orman ve Su İşleri Yaban Hayatı koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, yaban hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu Ağrı Dağı'nın deniz seviyesinden 1500 metre yüksekliğindeki Korhan Yaylası'na 50 kilo sakatat bıraktı.

Iğdır'da sert bir kış yaşanmadığını anımsatam Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, ancak yüksek kesimlerin hala karla kaplı olduğunu bildirdi. Vatandaşların yaylalara çıkmaya başladığını anımsatan Türkoğlu, "Ağrı Dağı'nda çok sayıda yaban hayvanı var. Dağın yüksek kesimlerinde kar yağışı hala devam ediyor. Yaban hayvanlarının bulundukları bölgelere yem bıraktık. Böylece hayvanların aşağı kesimlere inmemesini önledik. Aksi takdirde yaban hayvanları yem bulamadığı takdirde yaylacılara saldırabilir. Biz de yem bırakarak bunu önlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır - Ağrı Dağı'na Yaban Hayvanları İçin Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement