Iğdır Emniyet Müdürü Babal: Zaafiyet Söz Konusu Değildir - Son Dakika
Güncel

Iğdır Emniyet Müdürü Babal: Zaafiyet Söz Konusu Değildir

Iğdır Emniyet Müdürü Babal: Zaafiyet Söz Konusu Değildir

Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, 13 polis memurunun şehit olmasıyla ilgili olarak bir zaafiyetin söz konusu olmadığını bildirdi.

18.09.2015 13:18  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüsü ile korumaları taşıyan zırhlı araçları hedef alan bombalı tuzak, 8 Eylül günü saat 08.45'te meydana geldi. Iğdır'dan yola çıkan konvoy, Aralık İlçesine bağlı Çamurlu Köyü yakınlarından geçerken, yolun kenarına bırakılan ve içinde 5 ton patlayıcı bulunan 76 DP 825 plakalı kamyonet, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada minibüs ve zırhı araçlarda bulunan 13 polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru da yaralandı. PKK'lı 'Firaz' kod adlı teröristin gerçekleştirdiği eylemle ilgili olarak Köy Muhtarı Musa Padak ile kamyonetin sahibi Halfeli beldesinden Salih Padir tutuklandı.

''OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR''

Olayla ilgili olarak adli soruşturmanın devam ettiğine dikkati çeken İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı yazılı açılmada şunları söyledi:

"13 silah arkadaşımızın şehadeti ile neticelenen saldırı olayı ile ilgili olarak bazı basın-yayın organlarında itham edici ve gerçek dışı haberlerin yayınlandığı müşahede edilmiştir. İyi niyetli olmayan bu tür yayınlara karşı gerçeğin anlaşılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma zarureti doğmuştur. Haber içeriğinde yer alan iddialar, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmamakta olup subjektif yorumlardır. Zira, konvoyda 2 shortland (Özel Harekat), 1 panzer (Özel Harekat) ve 1 zırhlı midibüs olmak üzere toplam 4 zırhlı araç görev yapıyordu. Teknik dinleme ve izlemeler yasalar çerçevesinde uzman personel tarafından yapılmaktadır. Her konu ivedilikle, zamanında değerlendirilmekte ve ilgili birimlerle paylaşılmaktadır.

''BİR ZAFİYET SÖZ KONUSU DEĞİLDİR''

TEM Şube Müdürlüğünde çalışan personel, terör branşlı olup, görevi ile ilgili hizmetiçi eğitimlerden geçirilmişlerdir. Bu bağlamda bir zafiyet söz konusu değildir. Tüm görevlendirmeler yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. " - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır Emniyet Müdürü Babal: Zaafiyet Söz Konusu Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement