Iğdır'da Deneme Yonca Ekimi - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Deneme Yonca Ekimi

Iğdır’ın Kasımcan köyünde çiftçilik yapan lider üretici Aslan Turan’a ait 20 dekarlık alanda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katkılarıyla 4 yeni yonca çeşidi deneme ekimi yapıldı.

11.10.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Kasımcan köyünde çiftçilik yapan lider üretici Aslan Turan'a ait 20 dekarlık alanda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün katkılarıyla 4 yeni yonca çeşidi deneme ekimi yapıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan'ın katkıları ile Konya'da bulunan bir tohumculuk firmasının sponsorluğunda getirtilen 'savaş, sunter, givlia ve İngiliz çimi' çeşitleri bölgede görevli Ziraat Mühendisi Lilifer Turan'ın çabaları deneme ekimi yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan, sünter yoncanın derin ve güçlü kök yapısı sayesinde bir sonraki biçime gelme hızının yüksek olduğunu belirterek, "Yüksek besin değerli, odunsu kısmının az olması ve dallanma mesafesinin birbirine yakın olması, yaprak yoğunluğunun daha fazla olması sebebiyle protein değeri oldukça yüksek, çok nitelikli bir yem bitkisidir" dedi.

Ekime gözlemci olarak İl Müdür Yardımcısı Vekili Mutlu Çakmak, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Fidan Gonca, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kürşat Türkeli ve il müdürlüğünde görevli personeller ile aynı köyün lider üreticileri katıldı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Deneme Yonca Ekimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement