Iğdır'da Destekleme ve Yetiştirme Kursları Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Destekleme ve Yetiştirme Kursları Bilgilendirme Toplantısı

Iğdır\'da Destekleme ve Yetiştirme Kursları Bilgilendirme Toplantısı

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencilere yönelik açılacak olan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili okul müdürleriyle toplantı yaptı.

04.10.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğrencilere yönelik açılacak olan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili okul müdürleriyle toplantı yaptı.

Kurtuluş İlkokulu'nun salonunda yapılan toplantıda konuşan Hakan Cırıt, bütün okulların hafta sonu kurslara hazır halde olmalısı gerektiğini belirtti. Bazı okullarda açılacak kurslarda olabilecek eksikliklerin de gidermesi talimatını veren Müdür Cırıt, "Bazı arkadaşlar beden, müzik gibi derslerden kurs açmak istiyorlar. Ana derslerin dışında kurs açamayız. Bu kurslar dershanelere rakip olarak açıldı. Dershanelerde beden, müzik öğretilmiyor ki. Biz Türkçe, fen, matematik gibi ana branşlarda kurs açacağız. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Ücretsiz olan bu kurslarımıza ilgi büyük. Hem ortaöğretim 8. sınıflara hem de liselere kurs vereceğiz. Türkçede sıkıntı var. Bu sıkıntı giderilsin, öğrencilerimizin eksikleri tarama testler yapılarak giderilmeli. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere dershaneleri aratmayacak şekilde ders verelim. Öğrencilerin buna ihtiyacı var. Devletimiz güçlüdür. Bunun için ücretsiz kurslar açtı. Çocuklarımız en iyi şekilde yetiştirelim. Öğretmenler derse hazırlıklı girsin, yapılan çalışmalardan velileri de haberdar etsinler. Velilerle hep diyalog halinde bulunun" dedi.

Iğdır 359 yeni öğretmen geldiğini belirten Cırıt, "Bunlarla ilgilenin, rehberlik edin. Hepiniz bizim için değerlisiniz. Iğdır farklı bir il; buradaki vatandaşlar diğer doğu illerine göre eğitime daha fazla önem veriyor. Buradaki vatandaşlar, 'çocuğum okusun en iyi şekilde yetişsin' diyor. Bunu sağlamalıyız" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Destekleme ve Yetiştirme Kursları Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement