Iğdır'da Doğalgaz İçin Kazma Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Doğalgaz İçin Kazma Vuruldu

Iğdır\'da Doğalgaz İçin Kazma Vuruldu

Türkiye'de yapılan ölçümlerde havası en kirli ilk 10 il içinde yer alan Iğdır'da doğalgaz hattı döşenme çalışmalarına başlandı.

19.06.2015 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de yapılan ölçümlerde havası en kirli ilk 10 il içinde yer alan Iğdır'da doğalgaz hattı döşenme çalışmalarına başlandı.

Hava kirliliğinin özellikle kış aylarında tehlikeli boyutlara ulaştığı Iğdır'a doğalgaz getirilmesi için ilk kazma vuruldu. Belediye Başkanı DBP'li Murat Yikit, doğalgaz hattının Devlet Hastanesi önünde kazılmaya başlandığını bildirdi. İlk etapta 120 kilometre doğalgaz hattı döşeneceğini söyleyen Başkan Yikit, yıllardır hava kirliliğinin olduğu Iğdır'a ilk gazın 2016 yılında verileceğini söyledi.

Doğalgaz hattında incelemelerde bulunan Başkan Murat Yikit, "Iğdır'ın en büyük sorunu hava kirliliği. Doğalgazın olmayışı da hava kirliliğini tetikleyen en büyük nedenlerden birisi. 'Doğu'nun Çukurovası' olarak bilinen Iğdır alçakta bir yerleşim alanına sahip olduğu için hava dolaşımı çok az. Bu nedenle kirlilik meydana geliyordu. Hava kirlilğini inşallah doğalgazla birlikte bitireceğiz" diye konuştu.

Başkan Yikit, doğalgazı önümüzdeki yıl Ocak ayında ilk olarak devlet hastanesi ve çevresindeki yerleşim alanına verileceğini belirterek, ilk etapta 120, daha sonra 240 kilometrelik doğalgaz hattının döşeneceğini söyledi. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Doğalgaz İçin Kazma Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Necip: Orda ne var sadece devlet hastanesinin yani olan evler doldur orası peki değerde faydası yoksa ne yapi caz gazi 0 0 Yanıtla

Advertisement