Iğdır'da "Kutlu Doğum Haftası" Programına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da "Kutlu Doğum Haftası" Programına Yoğun İlgi

Iğdır Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren’in yanı sıra öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

21.04.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren'in yanı sıra öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Her yıl farklı konularla kutlanan "Kutlu Doğum Haftası"nın bu yılki konusu "Samimiyet" oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yılmaz, Hz. Muhammed'in (s.a.v) tüm dünyayı etkileyen bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Rektör Yılmaz, "Millet olarak Peygamber sevgisini yüreklerde taşımaktayız. Hz. Peygambere olan bu güçlü sevgiyi bilgiye dönüştürmek, onu anlamak hepimizin görevi olduğu gibi onu anlatmak, onun hayatını genç nesillere aktarmak da en başta din alimlerimizin, üniversitelerimizin ve ilahiyat fakültelerimizin bir görevidir. Özellikle gençlerin Hz. Peygamberin hayatını öğrenmesi için bu günleri bir fırsat olarak görmek gerekir. Öğrencilerimize ve çocuklarımıza Peygamber Efendimizin hayatını okumalarını ve onu anlamak için gayret etmelerini tavsiye etmeliyiz. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini düzenlemek sadece müftülüklerin ve Diyanet'in işi olmamalıdır. Bu aynı zamanda üniversitelerin ve diğer eğitim kurumlarının da bir görevi olmalıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz sadece Diyanet'in kurumlarında çalışanlara, dini görev yapanlara dini öğretmek için gelmemiş, o bütün insanlığı hidayet güneşiyle buluşturmak için gelmiştir" dedi.

Rektör Yılmaz'dan sonra konuşan İl Müftüsü Kulaz da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl bir tema belirleyerek tüm Türkiye'de ve dış ülkelerdeki temsilciliklerde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti. İl Müftüsü Kulaz, "Iğdır Üniversitesi'nin desteğiyle çok farklı ve anlamlı program gerçekleştirmiş olduk. Sayın Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'a çok teşekkür ederim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından "Kutlu Doğum Haftası"nın bu yılki konusu olan "Samimiyet" ile ilgili günün anlam ve önemini belirten konuşmada İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler verdi. Prof. Dr. Eren "Peygamber Efendimiz alemlere rahmet olarak geldi. Tıpkı bugünlerde olduğu gibi yağan yağmura da rahmet diyoruz ya o rahmetle yeryüzü diriliyor hayat buluyor. Peygamber Efendimizde gelmeden önce insanlık kurak bir mevsimdeydi. Ama onun gelmesiyle alem aydınlandı, alem berekete kavuştu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı en faydalı işlerden biri Kutlu Doğum Haftası çalışmalarıdır. Bu yıl 'Samimiyet' konusunun ele alınması da son derece önemlidir. Samimiyet konusunda da problemimiz yok desek herhalde yanlış olur, eksik olur. Samimiyet noktasında da insanlarımızın çok ciddi problemleri olduğu ortadadır. Hayatımızın bütün dönemlerinde hemen hemen her insan bir samimiyet sınavından geçer. Öyle ki acaba sözlerimizde samimi miyiz? Yaptığımız işlerde samimi miyiz? Öte yandan eşler birbirlerine karşı samimi mi? Bu manada düşünüldüğünde toplumun her kesiminde samimiyete ciddi anlamda ihtiyaç olduğu aşikardır. Günün anlam ve önemiyle ilgili bize verilen bu görevi eda etmeye çalıştım. Cenabı Hak en samimi insan olan Peygamber Efendimiz (s.a.v) yolundan gitmeyi bize nasip eylesin" diye konuştu.

Prof. Dr. Eren'in konuşmasından sonra 2011 yılı Dünya Hafızlar Birincisi Kurra Hafız Tayfun Sönmez, Diyarbakır Ulucamii Baş İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim ve Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Nurullah İrven'in Kur'an-ı Kerim tilavetleri salonunda bulunanlardan büyük bir takdir topladı. Tayfun Sönmez'e yaptığı Kur'an-ı Kerim tilavetinden dolayı Rektör Yılmaz plaket vererek teşekkür etti. Mehmet Emin Mülayim'e ise plaketini İl Müftüsü Kulaz takdim ederken, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Nurullah İrven'in plaketini de Iğdır İl Emniyet Müdürü Babal verdi.

Programın sonunda misafirlere Iğdır Üniversitesi ile Iğdır İl Müftülüğü tarafından hazırlanan "Din ve Samimiyet" adlı 'Kutlu Doğum' kitapçığı verilirken Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü'nün bahçesinde 'kutlu doğum pilavı' ikram edildi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Kutlu Doğum Haftası' Programına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement