Iğdır'da Öğrencilerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Öğrencilerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Iğdır\'da Öğrencilerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Iğdır’da Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce, Iğdır Merkez Kazım Karabekir İlkokulu’nda ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü’ münasebetiyle minik öğrencilere konu ile ilgili bilgilendirme semineri yapıldı.

03.10.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğünce, Iğdır Merkez Kazım Karabekir İlkokulu'nda '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü' münasebetiyle minik öğrencilere konu ile ilgili bilgilendirme semineri yapıldı.

Programda konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, insanların hayvanlarla olan ilişkileri, insanlığın varoluşu ile başladığına, önceleri hayvanları sadece gıda ve yolculuk aracı olarak gören insanların zamanla bakış açıları değişmiş olduğunu, onlara şefkat göstermeye, evcilleştirmeye ve onlarla dostluklar kurmaya başlamış olduğunu belirtti. İnsanlar daha ilk çağda kedi, köpek, at, koyun, sığır, keçi gibi hayvanları evcilleştirdiğini ifade eden Türkoğlu, "Evcilleşen hayvanlar, insanların yardımcısı oldu. İlk çağlarda insanların çizdikleri duvar resimleri bu ilişkinin kanıtıdır" dedi.

Kümes hayvanları, kuşların doğada azalmaları nedeniyle kene, danaburnu gibi zararlıların arttığına dikkat çeken Türkoğlu, "Bunların önüne geçmek için çevremizdeki hayvan dostlarımızın yaşam alanlarını düzeltmek ve onların yaşamlarına yardımcı olacak her türlü sorumluluğu paylaşmalıyız. Zorlu geçen mevsim şartlarında hayvanlara yardımcı olmak kurak geçen yaz mevsiminde su ihtiyaçlarını, kış aylarında yiyecek ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Yiyecek artıklarımızı, özellikle ekmeği, çöplüğe atacağımıza yakınımızda bulunan hayvanlara ya da besleyicilerine verelim" diye konuştu.

Seminerin sonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürlüğünce, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında minik öğrencilere şapka, kalem ve broşürler dağıtıldı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Öğrencilerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement