Iğdır'da 'Savaşa ve Operasyonlara Dur' Mitingi - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da 'Savaşa ve Operasyonlara Dur' Mitingi

Iğdır\'da \'Savaşa ve Operasyonlara Dur\' Mitingi

Iğdır’da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri öncülüğünde “Savaşa ve operasyonlara dur” mitingi düzenlendi.

31.07.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri öncülüğünde "Savaşa ve operasyonlara dur" mitingi düzenlendi.

DBP ile HDP Iğdır il örgütleri ile Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) bileşenleri öncülüğünde DBP il binası önünde "Savaşa ve operasyonlara dur" mitingi düzenlendi. Burada konuşan HDP Iğdır İl Eş Başkanı Cesim Katar, 30 yıldır süre gelen savaşın halk olarak ne kadar acı olduğunu bildiklerini, bu nedenle barış istediklerini söyledi.

HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman da, Suruç'taki bombalı saldırı ve iki polisin öldürülmesi ile ilgili mecliste bir araştırma komisyonu oluşturulmasını, bu olayların arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkmasını istediklerini söyledi. Adıyaman, 32 genç ile 2 polisin öldürüldüğünü belirterek şöyle konuştu: "Ne olduğu belli olmayan 20 yaşındaki IŞİD tarafından gönderilmiş bir şahıs bu biliniyor. Peki, bunu kim gönderdi, kim örgütledi, kim beynini yıkadı? Polis, asker kaçağı olarak bir otelde yakalıyor, iki gün sonra geliyor bu cinayeti işliyor. Bunun arkasındaki güç kim, bu olayları kim planlıyor? Bunun araştırılıp kamuoyu ile paylaşılması lazım. Gelinen bu süreçte çatışma ortamı başlamıştır. Biz asla çatışmaların sürmesini istemiyoruz. Israrla barış taleplerimizi bir kez daha burada dile getiriyor ve barış istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kalabalık; Cumhuriyet Caddesi üzerinden İrfan Caddesi üzerindeki HDP il binasına kadar yürüdü. HDP il binası önünde kalabalık olaysız dağıldı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Savaşa ve Operasyonlara Dur' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement