Iğdır'da Soykırım İddialarına Tepki Mitingi - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Soykırım İddialarına Tepki Mitingi

Iğdır\'da Soykırım İddialarına Tepki Mitingi

Asimder ve BDM tarafından Soykırım Anıt Müzesi'nde 'Ne Mutlu Atalarına Sahip Çıkanlara' mitingi saygı duruşu ve Türkiye ile Azerbaycan'ın milli marşlarının okunmasıyla başladı.

24.04.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asimder ve BDM tarafından Soykırım Anıt Müzesi'nde 'Ne Mutlu Atalarına Sahip Çıkanlara' mitingi saygı duruşu ve Türkiye ile Azerbaycan'ın milli marşlarının okunmasıyla başladı. İmam Zeki Tümay tarafından Kur'an-ı Ker'im okundu. Ardından bir konuşma yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Burada yaşanan katliamları bizlere yaşatan, aslında katliamların sebebi olan teşkilat bizi devamlı Avrupa'ya, dünyaya katil gözü ile karalamaktadırlar. Biz yeniden diyoruz, bugün onların sözde 24 Nisan soykırım gününde bayraklarımızı ayaklarının altında paspas gibi ezerek sözde soykırım anıtlarına karanfiller bırakıyorlar. Biz sadece bugün bu zihniyetle mücadele etmiyoruz. Biz haklı olmamıza rağmen Haçlı zihniyeti, bu katil ruhlu lobiyi desteklemiştir. ABD ve diğer Avrupa ülkeleri her 24 Nisan günü bu yalan soykırım iddialarıyla tehdit etmeyi sürdürüyor. Bunu bilsinler ki Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmeyecektir. ABD 'müttefikim' dediği Türkiye'ye de artık aslı olmayan bu yalanla gözdağı vermekten vazgeçsin. ABD'nin tüm eyaletlerine sözde Ermeni soykırımı tanınmış ve anıtları dikilmiştir. 24 Nisan günü ABD Başkanı bunu kabul etmiş etmemiş, o kadar önemli değildir. Bizler haklı olduğumuz dava için ve atalarımıza vermiş olduğumuz, 'Vatanı, bayrağı ve milletimizi koruyacağız' sözümüzü yerine getirerek anlımıza çalınmak istenen bu kara lekeyi çalmak isteyen milleti ve yandaşlarını tarih boyunca unutmayacağız. 'Ne mutlu atalarına sahip çıkanlara' diyerek bugün bu programı düzenledik dedi.

Ermeni çetelerinin bu bölgede Van başta olmak üzere birçok ilde katliamlar yaptığını anlatan Gülbey, Iğdır'ın köyleri Hakmehmet, Oba, Kadıkışlak ve Gedikli'de Ermenilerin katlettiği Müslümanların toplu mezarları açıldı. Hala açılmayan mezarlar var. O dönemde burada görev yapan bir Rus komutan, anılarında, 'Ermenilerin buralarda yaptıkları katliamları bizim midelerimiz kaldıramamıştır' demişti. Rus komutanların buradaki katliamlara şahit olmasına karşın Rusya'da sözde Ermeni soykırım anıtı dikilmektedir. Bu da bunu gösteriyor ki gerçeği bilmelerine rağmen Ermenilere sahip çıkıyorlar diye konuştu.

Miting, Ermenilerin Müslümanlara karşı yaptıkları katliamları gösteren sinevizyon gösterisinin ardından şehitler için fener uçurulmasıyla son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Soykırım İddialarına Tepki Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement