Iğdır'da Suudi Kralının Fotoğrafı Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Suudi Kralının Fotoğrafı Yakıldı

Iğdır\'da Suudi Kralının Fotoğrafı Yakıldı

Iğdır'da Suudi Kralının fotoğrafı yakıldı Suudi Arabistan'da aralarında Şii din adamı Ayetullah Nimr Bakır el-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam edilmesinin protesto edildiği Iğdır'da Kral Salman bin Abdülaziz Al Suud'un fotoğrafı yakıldı.

08.01.2016 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da Suudi Kralının fotoğrafı yakıldı

Suudi Arabistan'da aralarında Şii din adamı Ayetullah Nimr Bakır el-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam edilmesinin protesto edildiği Iğdır'da Kral Salman bin Abdülaziz Al Suud'un fotoğrafı yakıldı.

Suudi Arabistan'da yapılan idamları protesto etmek için Iğdır Ehli Beyt Alimler Derneği tarafından cuma namazı sonrası Zübeyde Hanım Bulvarı'nda basın toplantısı düzenlendi. Ehli Beyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı yaptığı açıklamada, siyonistlerin kuklası olarak nitelendirilen Suudi'lerin Ayetullah Nimr'i idam ederek İslam dünyasında birliği bozduklarını savundu. Yaklaşık 100 kişinin hazır bulunduğu protesto sırasında Başkan Salmanlı, şunları söyledi:

"Bizde bu kanın yerde kalmayacağını belirtmek İsrail'e ve onun uşaklığını yapan Suudi Arabistan'a seslenmek için buradayız. Suudi Arabistan İslamiyet'in yayıldığı bir yerdir. Fakat Suudi Krallığı siyonist İsrail'e uşaklık yapmakta, Müslümanların kanının dökülmesine neden olmaktadır. Suudi rejimi bugün Nijerya'da, Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de yapılan katliamlara göz yummaktadır. Biz nerede bir mazlum, mezalim varsa karşısında durmak için burada toplandık. İslam dünyasında Müslümanlar birlik içinde olmalıdır. Birlik içinde olmazsak parçalanacağız, yok olacağız. Emperyalist devletler Ortadoğu'da mezhep kavgası çıkarmak istiyorlar. Unutmayalım, Şii- Sünni kardeştir Vahabiler kalleştir."

Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği üyesi Veli Beder de yaptığı açıklamada "Allah, 'kim bir mümini kasten öldürürse onun cezası cehennemdir' demiştir. Büyük alime isnat edilen bu suçlar kesinlikle gerçeği yansıtmadığı gibi büyük bir iftiradır. Zira alim Ayetullah Nimr'i tanıyanlar onun silahlı bir eylemin ve rejim aleyhinde olmadığını bilir. Aslında Suudi rejimi maşası olduğu efendilerinden aldığı talimatla Müslümanlar arasına fitne tohumu ekip, mezhep savaşı çıkarmak istemektedirler" dedi.

Basın açıklamalarından sonra bir grup genç, Suudi Arabistan Kralı Salman'ın fotoğrafını yaktı. Göstericiler, 'Sünni Şii kardeştir, Vahabiler kalleştir' sloganı attı, ardından sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Suudi Kralının Fotoğrafı Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement