Iğdır'da 3 Kızıl Şahin Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da 3 Kızıl Şahin Doğaya Bırakıldı

Iğdır\'da 3 Kızıl Şahin Doğaya Bırakıldı

Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki vatandaşların ağaç kenarında yaralı halde bulduğu 3 kızıl şahin, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

30.08.2014 13:43  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki vatandaşların ağaç kenarında yaralı halde bulduğu 3 kızıl şahin, Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bağlı veterinerlerce tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

Yaklaşık 2 ay boyunca tedavi edilen şahinler, veterinerler tarafından özenle beslenerek yeniden uçabilir hale geldi. Tam olarak sağlığına kavuşan şahinler, Iğdır Valisi Davut Haner ile Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu tarafından bulundukları bölgede yeniden doğaya salındı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Türkoğlu, şahinleri ilk bulduklarında uçamaz durumda olduklarını söyledi. Beslenemedikleri için bitkin düşen şahinlerin ölmek üzereyken bulunduğuna işaret eden Türkoğlu, "Hemen tedavi altına aldık. 2 ay boyunca çok iyi baktım onlara ve güzel besledik. Artık sağlıklı durumdalar ve rahat bir şekilde uçabiliyorlar. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır'ın coğrafik güzelliğinın yanında özellikle kuşların göç yolları üzerinde bulunması acısından önemli bir nokta olduğunu, bunun bulunmaz bir zenginlik olduğunu, bu güzelliklerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da 3 Kızıl Şahin Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement