Iğdır'da Turizm Haftası Ekinlikleri Finali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Turizm Haftası Ekinlikleri Finali Yapıldı

Iğdır\'da Turizm Haftası Ekinlikleri Finali Yapıldı

Iğdır’da, 15-22 Nisan tarihleri arasını gerçekleşirilen ‘Turizm Haftası’ kapsamında final etkinliği düzenlendi.

21.04.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da, 15-22 Nisan tarihleri arasını gerçekleşirilen 'Turizm Haftası' kapsamında final etkinliği düzenlendi.

Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen program; Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdür Osman Engindeniz, kurum amirleri öğrencilere ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda; açılış konuşması yapan Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdür Osman Engindeniz, turizm insanlar için farklı bir kavram olduğunu, Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuzun turistlerin ilgi duyduğu bir ülke olduğuna vurgu yaptı.

Iğdır'ın Ağrı Dağı, Aras Havzası ve üç ülkeye komşu olması ile birlikte kültür ve merek turizm açısında önemli bir potansiyel sahip olduğunu, bunu çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Iğdır Valisi Davut Haner ise, bir yerin turistik değerlerini ve güzelliklerini tanıtmada her insana görev düşüğünü, bu anlayışla her bireyin kendi yaşadığı yeri tanıtmak için bir turizm gönüllüsü olması gerektiğini söyledi. Dünyada bir hayat tarzı olarak bir turizm vardır büyük kısmı insanların aynı yerlere giderek deniz kenarında 1 hafta 15 gün kalır, tatilini yapar gider ve büyük ölçüde turizmin çoğunluğu budur. Birde kültür ve merak turizmi vardır. İşte bizim Iğdır'ında hayat tarzı olarak bir turizm bölgesi değildir. Ama Türkiye'de ve bölgesinde çok farklı konumu değişik ülke ve kültürlerin kesişen noktasında olması, kendine has iklimi, tabi ve coğrafik değerleri ile buraya merak turizmi çekecek önemli bir konuma sahiptir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ' Turizm Haftası' kapsamında düzenlen ses yarışması, yöresel yemek yarışmalarda dereceye girenlerin ödüller Vali Haner tarafından verildi. Program; örencilerin verdiği konseri ardından halk oyunu ve gösteri ve yemek ikramının ardından son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Turizm Haftası Ekinlikleri Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement