Iğdır'da Yöresel Yemek Yarışması - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Yöresel Yemek Yarışması

Iğdır\'da Yöresel Yemek Yarışması

Iğdır’da, “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi.

17.04.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da, "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen yarışmada; yöreye özgü bozbaş, taş köfte ve çorba kategorisinde 78 ev hanımı hünerlerini sergilediler. Konu hakkında bilgi veren Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, 78 bayanın hünerlerini sergilediği yemek yarışmasının çok renkli geçtiğini söyledi. Engindeniz, "Yarışmada ev hanımlarımızın ellerinde bir birinden güzel yemekler ve çorbalar sergilendi. Iğdır'ın kültürel zenginliğinin yanı sıra yöresel yemekleri de meşhur. Bu yarışmadaki amacımız, ev kadınlarımızın sosyal yaşama katılmalarını, yöresel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktır" dedi.

Konuşmaların ardından jüriler tarafından 'Yöresel Yemek Yarışması'nda dereceye girenler belirlendi. Yarışmada taş köfte kategorisinde Mubayye Tuna, bozbaş kategorisinde Gökçen Bağrı ve çorba kategorisinde ise Elmas Varol, Songül Demirci ve Ayşe Tatlı birinci seçildi.

Yarışmada; birincilere birer cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın ve üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Yöresel Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement