Iğdır'daki Akbaba Zehirlenmeleri - Son Dakika
Güncel

Iğdır'daki Akbaba Zehirlenmeleri

Iğdır\'daki Akbaba Zehirlenmeleri

Tuzluca ilçesinde zehirlendikleri belirlenen 2 akbaba, tedavisi yapıldıktan sonra doğaya salındı.

28.01.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde zehirlendikleri belirlenen 2 akbaba, tedavisi yapıldıktan sonra doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile KuzeyDoğa Derneği ekiplerince Kuş Cenneti'nde yapılan incelemelerde zehirlenmeye bağlı olarak ölmek üzereyken bulunan iki akbaba, tedavi altına alındı.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşık bir hafta tedavisi süren iki akbaba, bulundukları bölgeye yakın bir alana getirilerek doğaya salındı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, burada yaptığı açıklamada, ölmek üzereyken buldukları akbabaları ilk müdahalenin ardından Kars'a gönderdiklerini anımsattı.

Türkoğlu, zehirlenen akbabaların ihbar sayesinde bulunduğuna işaret ederek, "Bulduğumuz akbabalardan 4 tanesi zaten ölmüştü, iki akbaba da ölmek üzereydi. Tedavisi için Kars'a gönderdik. Eski sağlığına kavuştu iki akbaba, bunun üzerine doğaya saldık. Zehirlenen diğer akbabalardan da örnekler alındı. Bununla ilgili sonuçları bekliyoruz" dedi.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlu hekimi Ayşegül Çoban ise akbabaların vücudundaki zehri atmaya yönelik tedavi uyguladıklarını belirterek, "Birkaç gün süren yoğun bakım ve gözlem sürecinde hayvanların sağlık durumunu gözlemledik. Doğaya dönmeye hazır olduklarını belirleyince buraya getirdik. Gayet sağlıklı bir şekilde doğaya saldık" diye konuştu.

Çoban, ölü akbabalardan örnekler aldıklarını ve bunları çeşitli testlerle incelendikten sonra zehirlenme nedenlerini ortaya çıkaracaklarını dile getirdi.

Öte yandan, akbabaların rahat beslenmesi için bölgeye et bırakıldı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'daki Akbaba Zehirlenmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement