Iğdır'daki Kck Davası - Son Dakika
Güncel

Iğdır'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik Erzurum'da görülen davada, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

26.02.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik Erzurum'da görülen davada, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar Iğdır Belediye Encümen Üyesi Ahmet Adıyaman, BDP İl Yönetim Kurlu Üyesi Doğan Aydın, avukatları ve yakınları hazır bulundu. Savunması istenen iki sanık Kürtçe savunma talebinde bulundu. Sanıkların tercümanlığını salondaki izleyiciler arasında bulunan bir sanık yakını yaptı.

Tutuklu sanıklardan Ahmet Adıyaman savunmasında, terör örgütü PKK/KCK'nın kırsalda öldürülen elemanlarının Iğdır'da toprağa verilişiyle ilgili düzenlenen merasimlerin kendisi tarafından organize edildiği ile ilgili iddiaların doğru olmadığını, insani bir görev olarak görüp katıldığı cenaze merasimlerinin siyasi bir amaç taşımadığını belirtti.

Defin işleri ve taziye çadırı kurulması gibi işlemlerin yapılmasının tamamen insani bir görev olduğunu ifade eden sanık Adıyaman, "BDP'nin çağrısı üzerine yapılan basın açıklamalarına katıldığım doğrudur. Ancak, demokratik düzen içinde yapılan basın açıklamaları sırasında yasa dışı her hangi bir slogan atmadım, pankart açmadım ve kanunsuz hiç bir eylemde bulunmadım. Suçsuz olduğuma inanıyorum, 3 aydır tutuklu bulunduğum için 3 çocuğum, eşim ve ailem perişan durumda tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Diğer sanık Doğan Aydın ise savunmasında, Iğdır BDP İl Başkanlığı'nda görevli olduğunu, 2012 yılının ortalarında Türkiye'de barış ortamının konuşulduğu bir dönemde kendisinin de internetten barış ortamına değinilen bazı köşe yazarlarının yazılarını indirip CD'ye kayıt ettiğini, ancak bir süre sonra bu CD'lerin polis tarafından ele geçirilmesinin ardından kendisi hakkında PKK/KCK üyeliğinden dava açıldığını hatırlatarak, "Benim hakkımdaki bu iddialar, inanın doğru değil. Suçsuz olduğuma inandığım için yüce mahkemeden tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanıklardan Ahmet Adıyaman'ın savunmasını yapan kardeşi Avukat Mehmet Emin Adıyaman ise müvekkilinin BDP'nin çağrısı üzerine yapılan tüm basın açıklamalarına katıldığını, ancak bu açıklamaların yasal zeminde yapıldığını ve yasa dışı bir eylem niteliğinin bulunmadığını öne sürerek, 3 aylık tutukluluk halinin göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından sanıklar Ahmet Adıyaman ve Doğan Aydın'ın tutukluluk sürelerinin göz önüne alınarak tahliyelerine karar verildiğini ifade eden Mahkeme Başkanı Kahya, dava dosyasındaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertelediğini bildirdi.

Muhabir: Hasan Özkal

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'daki Kck Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement