Iğdır Görev Yaptığı Iğdır Adliyesi'nde de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır Görev Yaptığı Iğdır Adliyesi'nde de Anıldı

Iğdır Görev Yaptığı Iğdır Adliyesi\'nde de Anıldı

Ardahan Adliyesi'nde görevli yargı mensupları ve avukatlar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili olarak ortak açıklama yaptı.

01.04.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Adliyesi'nde görevli yargı mensupları ve avukatlar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili olarak ortak açıklama yaptı. Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın makam odasında terör örgütü mensuplarınca rehin alındığını ve teröristler tarafından şehit edildiğini hatırlattı. Başsavcı Bilgin, son yılarda hakim ve Cumhuriyet Savcılarına görevleri nedeniyle yapılan saldırılarda artış olduğunu belirtirken, şöyle dedi:

"5 Şubat 2012 tarihinde Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 19.10.2012 tarihinde Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ve son olarak da dün akşam saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz sadece görevlerini yaptıkları için terör örgütlerince yapılan saldırılar sonucu şehit edilmişlerdir. Türkiye'nin her köşesinde fedakarca görevini yapan hakim ve cumhuriyet savcılarının görevlerinin gereği olarak, güvenlik önlemlerinin en iyi şekilde sağlanması gerektiği bir kez daha anlaşılmaktadır. Elbette bu saldırıyı gerçekleştiren bulanık zihinler ve kirli eller amacına ulaşamayacak. Hakim ve Cumhuriyet savcılarımız daima vicdanlarının sesini dinleyerek 'Türk milleti adına' en doğru kararları vermeye devam edeceklerdir. Yapılan bu kanlı saldırıyı nefretle lanetliyor, bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin bir an önce alınacağı inancıyla şehit meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, yargı camiasına ve Türk Milletine Başsağlığı diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum."

GÖREV YAPTIĞI IĞDIR ADLİYESİ'NDE DE ANILDI

Teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, geçmişte görev yaptığı Iğdır Adliyesi önüne yargı mensupları ile avukatlar cüppelerini giyerek geldi. Saygı duruşunda bulunan, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Kiraz'ın menfur bir terör saldırısı sonucunda görevi başında şehit edildiğini söyledi. Iğdır Adliyesi'nde güvenlik önlemlerini yeniden değerlendireceklerini belirten Başsavcı Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu alçakça bir terör saldırısıdır. Milli birliğimize ve beraberliğimize yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Şehit savcımız Kiraz 2004 - 2006 yılları arasında Iğdır'da görev yapmıştır. Buradaki savcılar, hakimler ve avukatlar olarak kendisini dualarla anıyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ailesine metanet diliyoruz, herkesi derinden üzen bir olay. İnşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Bu olay arkasından yeni olayları getirmez inşallah. Ailesinin yaşadığı acıyı, bizden daha iyi anlayan yoktur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır Görev Yaptığı Iğdır Adliyesi'nde de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement