Iğdır'ın Sembolü Leylekler, Yuvalarına Döndü - Son Dakika
Yerel

Iğdır'ın Sembolü Leylekler, Yuvalarına Döndü

Doğu Anadolu Bölgesinin Çukurovası olarak adlandırılan Iğdır'da havaların ısınmasıyla leylekler, yuvalarını yapmaya başladı.

11.03.2014 15:08  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Çukurovası olarak adlandırılan Iğdır'da havaların ısınmasıyla leylekler, yuvalarını yapmaya başladı.

Kentin sembolü haline gelen leylekler, hemen hemen her binanın ve caminin çatısına yuva yapıyor.

Sıcak iklimi dolayısıyla her mevsim leyleklere ev sahipliği yapan Iğdır'daki leylek yuvaları görenlerin dikkatini çekiyor.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin leyleklerle özdeşleştiğini, çok sayıda cami ve binanın başında bir leylek yuvası bulunduğunu söyledi.

Sıcak havayla leyleklerin yuvalarını yapmaya başladığını belirten Türkoğlu, "Leylekler Iğdır'ın vazgeçilmezi haline gelmiş. Baharın habercisi olarak bilinen leyleklerin üreme dönemi de yaklaştı. Bundan dolayı yuvalarını çalı çırpıyla yapmaya başladılar" dedi.

Müdürlük çalışanlarının leylek yuvalarını sürekli kontrol ettiğini anlatan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Iğdır ili birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ama bunların en başında leylekler geliyor. Özellikle sulak alanların fazla olması bu hayvanların burada durmalarını sağlıyor. Karasu ve Aras Nehri bu sulak alanların en başında geliyor. Kentte birçok bina çatısı ve camilerde leylek yuvası görmek mümkündür. Biz de baharın gelmesiyle beraber leylek yuvalarını kontrol edip, yapılması gereken bir çalışmamız varsa yapıyoruz. İlimiz fotoğrafçılar için malzemesi fazla olan bir il. Biz de bu bilinçle yaban hayatın korunmasına önem veriyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bize bu konuda destek olmasını arzu ediyoruz. Iğdır Üniversitesi ile çeşitli konferanslar düzenleyerek konuyla ilgili farkındalık uyandırmaya çalışıyoruz."

Iğdır\'ın Sembolü Leylekler, Yuvalarına Döndü
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'ın Sembolü Leylekler, Yuvalarına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement