Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz Stk Temsilcileriyle İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz Stk Temsilcileriyle İftarda Buluştu

Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz Stk Temsilcileriyle İftarda Buluştu

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, ildeki STK temsilcileriyle iftarda buluştu.

22.06.2016 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, ildeki STK temsilcileriyle iftarda buluştu.

Iğdır Üniversitesi Karağaç Kampüsünda bulunan Üniversite Konuk Evinde verilen İftar yemeğine; Iğdır Vali Yardımcıları Mevlüt Özmen, Muhlis Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Müftüsü Cüney Kulaz, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt, Yeni Dünya Vakfı Iğdır Temsilcisi Abdulcebbar Baştemur, İlim Yayam Cemiyeti Iğdır Temsilcisi Nevzat Aycil, Ensar Vakfı Temsilcisi Ünal Zaman, Memur-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Karataş, Iğdır Kültür Eğitim Çevre ve Sağlık Vakfı Başkanı Tahir Kaman, İHH Iğdır Temsilcisi Hikmet Ulaş, Caferlik Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin, AK Parti Teşkilatsan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ziya Yiğit katıldı.

Programda konuşma yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesi olarak; bir taraftan araştırma faaliyeti yürütürken, diğer taraftan da her zaman sivil toplum kuruluşlarıyla da iyi ilişki kurmayı da sürdürmeye çalıştıkların belirtti.

Özellikle İl Müftülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ve diğer bazı sivil toplum örgütleriyle herkesinde bildiği üzere bazı önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Benim görev süren Eylül ayında sona eriyor. İnşallah bu tür faaliyetler benden sonrada devam eder. Çünkü bu üniversitenin üstlendiği önemli bir misyondur. Bu üniversitenin bulunduğu yöresine verdiği önemli bir katkıdır. Hem milli manevi değerlerin korunması açısından, hem ekonomik açısından, hem de kültürel değerlerin korunması açısından üniversitelerin bu ilişkileri sürdürmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki yıllar dada bu ilişkiler devam eder" dedi.

"IĞDIR'DA CENABI ALLAH BİZE GÜZEL BİR ÜNİVERSİTE KURMAYI NASİP ETTİ"

"Iğdır'da Cenabı Allah bize güzel bir üniversite kurmayı nasip etti" diyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Burada ve Süveren'de güzel bir kampüs kurduk. Ama bundan daha önemlisi Iğdır'ın Üniversitesinin insani açısından güzelliğidir. Çünkü hem idarecilerimiz, hem personellerimiz ve üniversitemiz hükümetimizle, devletimizle uyum içerinde çalışan, politikalarına uyumlu hareket eden, bu politikalara çelişkili davranmayan bir üniversitedir. Bu yapısını devam ettirmesini arzu ediyoruz. Özellikle yerel siyasetçilerin üniversite üzerindeki etkilerini olmamasını arzu ediyoruz. Yerel siyasileri beklentileri üzerinde üniversiteye öğretim görevlisi, elaman alınmamasını arzu ediyoruz. Üniversiteler yerelleşmesi lazım, yerelleşmeler üniversiteler için son derece zararlıdır. Güzel bir üniversitemiz var, bundan siz sivil toplum örgütlerinin de katkıları var. Gelecekte de hepinizin bu üniversiteye sahip çıkması lazım. Biz yabancıyız geldik görevimiz yaptık ve gidiyoruz. Buranın asıl sahipleri sizlersiniz, Iğdırlılardır. Siz sahip çıkmanızla birlikte İnşallah üniversite rayında çıkmaz, yanlış yollara çıkmaz. Hepinizin bildiği manevi değerlere hizmet eden, tolumda iyi ilişkiler kuran, Iğdır'da ülkemize hizmet eden üniversite olma yolunda yürüyüşünü artarak devam İnşallah, ben bu temennilerle herkese saygılar sunuyorum" diye konuştu.

STK temsilcileri de, her zaman üniversite ile uyum içerinde olduklarını, bundan sonra uyum içerinde olacakların belirttiler.

Yapılan konuşmaların ardından Müftü Kulaz'ın okuduğu duaların ardından, iftar programı son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz Stk Temsilcileriyle İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement