Iğdır - Yangından Kurtarılan Yavru Leyleklere Tedavi - Son Dakika
Güncel

Iğdır - Yangından Kurtarılan Yavru Leyleklere Tedavi

Iğdır - Yangından Kurtarılan Yavru Leyleklere Tedavi

Yangından kurtarılan yavru leyleklere tedavi Suat DENİZ/ IĞDIR,(DHA)- IĞDIR'da ot yangınında duman ve alevlerden etkilenen yavru leylekleri itfaiye erleri kurtardı.

22.06.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yangından kurtarılan yavru leyleklere tedavi

Suat DENİZ/ IĞDIR,(DHA)- IĞDIR'da ot yangınında duman ve alevlerden etkilenen yavru leylekleri itfaiye erleri kurtardı. Yaralı leylekler tedavi edildikten sonra doğaya bırakılacak.

Aralık ilçesi Babacan köyünde dün aşkam ot yangını meydana geldi. Köye gelen itaiye erleri yangını söndürdükten sonra ot yığını yanında yuva yapan 3 yavru leyleği baygın halde buldu. İtfaiye erleri dumandan etkilenen ve vücutlarında yanıklar oluşan leylekleri Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne teslim etti. Yaralı leyleklerin ilk tedavisi yaptıklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "Leyleklerin ilk müdahalesini yaptık. Daha sonra Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Rehabilitasyon Merkezi'ne göndereceğiz. Burada tamamen iyileştirilen leylekleri daha sonra doğaya salacağız. Yavru leylekler uçma yeteneklerini henüz kazanmamışlar. Dumandan ve alevlerden etkilenen leyleklerin iyileşmesi uzun sürmeyecek" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır - Yangından Kurtarılan Yavru Leyleklere Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement