Iğdırlı İş Adamı Sürkit, Kazada Ölen Yakınları İçin Okul Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Iğdırlı İş Adamı Sürkit, Kazada Ölen Yakınları İçin Okul Yaptırdı

Iğdırlı İş Adamı Sürkit, Kazada Ölen Yakınları İçin Okul Yaptırdı

Iğdırlı İş Adamı Sürkit, kazada ölen yakınları için okul yaptırdıSuat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Iğdırlı iş adamı Mehmet Sürkit'in 6 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşi Reşat Sürkit ve yeğeni Yakup Akil adına yaptırdığı 5 derslikli ilkokulun törenle eğitim- öğretime açıldı.

04.05.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdırlı İş Adamı Sürkit, kazada ölen yakınları için okul yaptırdı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Iğdırlı iş adamı Mehmet Sürkit'in 6 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşi Reşat Sürkit ve yeğeni Yakup Akil adına yaptırdığı 5 derslikli ilkokulun törenle eğitim- öğretime açıldı.

Aralık İlçesi Babacan köyünde yaptırılan 5 derslikli okulun açılış törenine Vali Davut Haner, Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, davetliler ve köylüler katıldı. Vali Davut Haner, ilkokulu yaptıran iş adamı Mehmet Sürkit'e teşekkür ederken, okula adlarını veren kardeşi ile yeğeni de rahmet dileğinde bulundu. Kazandığı para ile köyündeki çocukların okuması için okul yaptıran iş adamını kutlayan Vali Davut Haner, şunları söyledi:

"Kendi köyüne içinde köyünün çocuklarının okuyacağı, topluma millete vatana faydalı bir fert olarak yetişeceğine inandığımız bu güzel eserin ve buna benzer yatırımların yapılması, bölgede insanımız üzerinde oynanmak istenen fitne oyununa, teröre anarşiye de iyi bir cevap olacağına inanıyorum. Bunu herkes bilsin ki bir iş adamı doğduğu köye kendi çocukları köylüsü için bu yatırımı yapıyorsa bu ülke bugüne kadar geldiği değerler üzerinde mensup olduğu inançlar doğrultusunda bütün insanlarla tüm farklılıklara rağmen bir arada yaşayacağına inancımız tamdır. Bu tür eserler bunun bir delilidir. Sevgili çocuklar gençler bu okulda okuyarak yetişeceksiniz. İnşallah yarın topluma faydalı olan birer Mehmet Sürkit olacaksınız. Kendinize örnek alacağınız kişiler bunlardır. İnsanlığa ve insan faydası olanı örnek almalısınız. Bozgunculuk yapan fitneye sebep olan insanlığa zarar vermekten başka işi olmayan unsurları kişileri de sizlerin burada alacağı eğitimle onların karşısında durarak söndüreceğinize inanıyorum."

Mehmet Sürkit de, 2010'da elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşi ile yeğeninin isimlerini yaşatmak için okulu yaptırdığını bildirdi. Mehmet Sürkit, "Görüyorum ki güzel hayırlı bir iş yapmışım. Çocuklarımızın okuması gerekli. Köyüme hayırlı olsun" dedi.

İş adamı Mehmet Surkit'i kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise Mehmet Sürkit'in yaptırdığı okul ile eğitime büyük katkı sağladığını bildirdi. Hakan Cırıt, " İnsana yatırımın en güzel yatırım olduğunu iş adamımız Mehmet Sürkit göstermiştir. Bu öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacaktır. Bu yatırım maddi yönü değil manevi yönüyle önem taşımaktadır" diye konuştu.

Daha sonra Vali Davut Haner iş adamı Mehmet Sürkit'e plaket verdi. Adından okulun açılışı gerçekleşti. Öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdırlı İş Adamı Sürkit, Kazada Ölen Yakınları İçin Okul Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement