Igmg "5. İrşad Paneli" - Son Dakika
Güncel

Igmg "5. İrşad Paneli"

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) İrşad Başkanlığı'nın düzenlediği "5. İrşad Paneli" Almanya'nın Duisburg kentinde yapıldı.

10.04.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) İrşad Başkanlığı'nın düzenlediği "5. İrşad Paneli" Almanya'nın Duisburg kentinde yapıldı.

Rheinhausen-Halle'de din görevlileri, eğitimci ve ilahiyatçılara yönelik düzenlenen panelde, ehlisünnet itikat imamlarından "İmam Eş'ari ve Eş'arilik" konusu ele alındı.

Bremen Bölge İrşad Başkanı Bilal Güney'in Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan programda IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen konuklara yönelik bir selamlama konuşması yaptı.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Salih Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Cağfer Karadaş, İmam Eş'arinin mezhebi ve görüşleri hakkında bilgi verdi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kalaycı'nın Eş'arilik ve diğer kelami mezhebler hakkında bilgi verdiği panelde, Osman Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın ise Eş'ariliğe günümüzde getirilen eleştirileri yanıtlayıp, panelin değerlendirmesini yaptı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün'ün kapanış konuşmasının ardından panel, IGMG 27. Kur'an-ı Kerim okuma yarışması birincisi Abdulkerim İleri'nin Kuran-ı Kerim okumasıyla sona erdi.

AA muhabirine açıklama yapan IGMG İrşad Başkan Yardımcısı Ali Bozkurt, "Her yıl önemli bir konu hakkında ilim adamları ile panel düzenliyoruz. Bu yılki panelimizde bizim itikat mezheplerimizden bir tanesi olan İmam Eş'ari ve Eş'arilik konusunu ele aldık. Önceki yıllarda 'Ebu Hanife ve Hanefilik', 'Kuran ve Kuran'ı anlama', 'İmam Maturidi ve Maturidilik' gibi konularda paneller düzenlemiştik" dedi.

Panele katılan kişilerin din görevlileri, eğitimci ve ilahiyatçılar gibi konuya vakıf olan kişiler olduğunu hatırlatan Bozkurt, önümüzdeki yıllarda ise "İmam-ı Maliki ve Hanbeli" mezheplerini ele almayı planladıklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Igmg '5. İrşad Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement