İha'lar Bursa'da Yarışacak - Son Dakika
Yerel

İha'lar Bursa'da Yarışacak

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), uçuş meraklılarının gözdesi olan insansız hava araçlarını 28-29 Mayıs’ta Ürünlü’de yarıştırıyor.

25.05.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), uçuş meraklılarının gözdesi olan insansız hava araçlarını 28-29 Mayıs'ta Ürünlü'de yarıştırıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi uçuş meraklılarının gözdesi olan insansız hava araçlarını 28-29 Mayıs'ta Ürünlü'de yarıştırıyor. BTM ile Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nin ev sahipliğinde, Bursa Model Uçak Kulübü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen '2. Türkiye Liselerarası İnsansız Hava Araçları Yarışması', 28-29 Mayıs tarihlerinde Ürünlü'de yapılacak.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurularda insansız hava araçları lise öğrencileri tarafından tasarlandı ve üretildi. Yarışmada uçakların verilen görevlere göre uçuşlarını yapmaları istenecek. Dereceye girecek projelere toplam 15000 TL ödül verilecek.

Teknik incelemelerin ardından uçuşların başlayacağı yarışmaya Bursa'nın yanı sıra Adıyaman, İzmir, Ankara, Samsun, Urfa, Bilecik, Tekirdağ, Burdur, Eskişehir, Malatya, İzmit ve Erzurum olmak üzere 26 şehirden başvurular yapıldı. 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar tarihlerinde gerçekleşecek görev uçuşları ile dereceye giren projeler belli olacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İha'lar Bursa'da Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement