İha'nın Haberine Arpaçay Kaymakamlığı'ndan Açıklama - Son Dakika
Yerel

İha'nın Haberine Arpaçay Kaymakamlığı'ndan Açıklama

Kars'ta 16 Şubat 2014 tarihinde çıkan yangında 4 yaşındaki oğlunu kaybeden ve evi küle dönen Bülent Kurtbaş ve ailesinin içler acısı durumunu ‘Kars’ta Evleri Yanan Aile Yardım Bekliyor’ başlığıyla gündeme taşıyan İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın haberi üzerine Arpaçay Kaymakamlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı.

03.03.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta 16 Şubat 2014 tarihinde çıkan yangında 4 yaşındaki oğlunu kaybeden ve evi küle dönen Bülent Kurtbaş ve ailesinin içler acısı durumunu 'Kars'ta Evleri Yanan Aile Yardım Bekliyor' başlığıyla gündeme taşıyan İhlas Haber Ajansı (İHA)'nın haberi üzerine Arpaçay Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

'Olay takip edilmiştir, yapılabilecek yardımlarla ilgili bilgi verilmiştir, köy muhtarı ve aile büyükleriyle irtibatta olunmuştur" ifadelerinin yer aldığı Arpaçay Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"İlçemiz Tepecik Köyü'nde Bülent Kurtbaş, isimli vatandaşımızın evinde meydana gelen yangın sonucunda, 4 yaşındaki oğulları Mustafa Emir Kurtbaş, hayatını kaybetmişti. Bu elim olayla ilgili olarak son günlerde çeşitli haber kaynaklarında ve bazı yerel basın organlarında kamuoyunu eksik bilgilendirici nitelikte olabilecek haberler yer almasından dolayı bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Konuyla ilgili olarak;

Kaymakamımız Sayın Faruk Erdem ve diğer yetkililer olayın olduğu ilk andan itibaren köye gitmiş, ailenin yanında olayı sıcağı sıcağına takip etmişlerdir.

Olayın hemen akabinde Kaymakamımızın talimatıyla Arpaçay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü acılı aileyi ziyaret ederek kendilerine yapılabilecek yardımlarla ilgili bilgi vermiştir. Sürecin devamında da Köy Muhtarı ve aile büyükleriyle tekraren görüşülerek yapılması gerekenler kendilerine anlatılmış ve irtibatta olunmuştur. Bu açıklamalar ışığında bazı basın organlarında, olayın anlatılış şeklinden ailenin yalnız olduğu ve kendileriyle ilgilenilmediği izlenimi veren haberlerin yer aldığı görülmektedir. Konunun hassasiyeti nedeniyle, toplumun dikkati bu olay üzerinde yoğunlaşmakta ve ailenin yaşamış olduğu felaketten dolayı daha duygusal hareket edilebilmektedir. Sosyal devlet anlayışı ve kadim dayanışma ve yardımlaşma kültürümüz gereğince somut olayda olduğu gibi toplumsal olayların hepsinde acılı kişi ve ailelerin Arpaçay Kaymakamlığı olarak her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Elem verici bu olay vesilesiyle Bülent Kurtbaş ve ailesine geçmiş olsun diyor, kaybedilen evlatları için Allah'tan rahmet diliyoruz." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İha'nın Haberine Arpaçay Kaymakamlığı'ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement