İHD: Barışçıl Bir Direniş Başlattık - Son Dakika
Yerel

İHD: Barışçıl Bir Direniş Başlattık

İHD: Barışçıl Bir Direniş Başlattık

İHD ve Kayıp Yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganı ile her hafta gerçekleştirdikleri adalet nöbeti 398'inci haftasında da devam etti.

25.09.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

398. Eylem

Batmanda, Gülistan caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları ellerinde "faili meçhul" cinayetlerde kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde konuşan İHD Şube Başkanı Mehmet Başatır, Cumartesi Anneleri'nin ilk olarak gerçekleştirdiği 27 Mayıs 1995'te "Kayıplarımızı istiyoruz" eylemini hatırlatarak, "Kayıp Anneleri her Cumartesi günü Galatasaray Meydanında eylem düzenleyerek devletin gözaltında kaybetme politikasıyla yönetildiği günlerde güvenlik güçlerince gözaltına alınan ve alındıktan sonra kaybedilen faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini aradı. İnsan hakları savunucuları barışçıl bir direniş başlattı" dedi.

Mehmet Bağatır, Cumartesi Anneleri ve kayip yakinları 90'lardan bu yana adalet ve hakikat arayışında oldukları dile getirerek kayıplar bulunana ve failler yargılanana kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD: Barışçıl Bir Direniş Başlattık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement