İHD'den 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İHD'den 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması

İHD\'den 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bitlis Şubesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Tatvan ilçesinde bir basın açıklaması düzenlendi.

01.09.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bitlis Şubesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Tatvan ilçesinde bir basın açıklaması düzenlendi.

Tatvan Yaşam AVM önünde bir araya gelen kalabalık adına basın metnini okuyan İHD Bitlis Şubesi Başkanı Avukat Seval Karaçelik, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek "76. yılını kutlamaya çalıştığımız Dünya Barış Gününde ülkemiz ve bölgemizde savaşın kol gezdiği, kadınların tecavüze uğradığı, çocukların katledildiği, onlarca sivil insanın ölüm ve sürgünlere maruz kaldığı ağır günlerden geçmekteyiz. Yaklaşık kırk bin insanımızın hayatına mal olan, milyonlarcasının evinden yurdundan edildiği, köylerin, meraların yakıldığı, büyük acıların ve ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı kırk yıla yakın bir süredir devam eden kirli bir savaşın yaralarını henüz saramadığımız koşullarda yeniden savaşın başlatılması kabul edilemez bir durumdur. Biz, insan hakları savunucuları olarak çatışmalı sürecin başladığı andan itibaren yeniden barışın ve huzurun istikrar bulması için taraflara her seferinde seslendik. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile bir kez daha sesleniyoruz. Öncelikle devlet askeri ve siyasi operasyonlarını derhal durdurmalı, uyguladığı şiddeti sona erdirmeli; PKK ateşkesi muhafaza etmeli, misilleme eylemleri yapmamalı, silahlı eylemlerini sona erdirmelidir."

Karaçelik, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin derhal kaldırılmasını isteyerek "Acilen HDP heyeti ve avukatlar Öcalan ile görüştürülmeli. Barış ve çözüm süreci 28 Şubat 2015 deklarasyonuna bağlı kalınarak devam ettirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Grup düzenlenen basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD'den 1 Eylül Dünya Barış Günü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement