İHD'den 'Meskan Dağı' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İHD'den 'Meskan Dağı' Açıklaması

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Meskan Dağı’nda başlatılan ‘Barış Nöbeti’ni desteklediklerini belirtti.

10.04.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Meskan Dağı'nda başlatılan 'Barış Nöbeti'ni desteklediklerini belirtti.

Yazılı bir açıklama yayınlayan İHD Başkanı İsmail Akbulut, 2013 nevruzunda başlatılan barış ve diyalog sürecinden itibaren bir yılı aşkın süredir bölgede çatışmaların yaşanmaması ve dolayısıyla ölümlerin olmamasının ülkede olumlu bir hava oluşturduğunu söyledi. Akbulut, "Ancak ilimizde son dönemlerde askeri hareketliliğin fazlalaşması, hakim tepelere asker indirilmesi, belirli yerlerde yeni askeri kontrol noktalarının oluşturulması insanlarda kaygı ve tedirginlik oluşturmaktadır. Özellikle Meskan Dağı ve çevresinde bulunan bölgede askeri hareketliliğin ve çok yoğun güvenlik önlemlerinin alınması sonucunda çevre köylerinde yaşayan halk ve meralarda hayvan otlatan, pancar veya odun toplamaya giden vatandaşlar bile zor durumda kalmakta ve mağdur olmaktadırlar. Gerek bölge insanının mağduriyetini ve gerekse de barış ve diyalog sürecine olan desteğinden dolayı Meskan Dağı'na askerlerin konumlandırılmasına karşın halkın göstermiş olduğu tepki ve yürüyüşe karşılık güvenlik güçlerinin sert bir müdahalede bulunması, 4 kişinin çeşitli yerlerinden yaralanmasına sebebiyet vermiştir. İnsan Hakları Derneği, barış ve diyalog sürecinin yaşandığı bir süreçte gerek Meskan Dağı gerekse de ilimizin değişik yerlerinde yeni oluşturulan askeri noktaların ve dağlara asker konumlandırmaların ne maksatla yapıldığına dair yetkililerden açıklama bekliyoruz. Barış ve diyalog sürecine yerelde görev yapan mülki idarecilerin nasıl bir anlam yüklendiğini bilmek istiyoruz. Meskan Dağı başta olmak üzere ilimiz genelinde yeni oluşturulan kontrol noktalarının kaldırılmasını ve dağlara indirilen askerlerin geri çekilmesi için mülki amirlere çağrıda bulunuyoruz. Bu bağlamda biz İHD Hakkari Şubesi olarak Hakkari halkının başlatmış olduğu 'Barış Nöbeti'ni desteklediğimizi ve sonuca ulaşana kadar yanlarında olacağımızı belirtiyor, barıştan yana olan herkesi 'Barış Nöbeti'ne destek olmaya davet ediyoruz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD'den 'Meskan Dağı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement