İHD'den 'Tahir Elçi' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İHD'den 'Tahir Elçi' Açıklaması

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkâri Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini kınadı.

30.11.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınadı.

İHD binasında bir açıklama yapan Akbulut, Tahir Elçi'nin bir insan hakları savunucusu olarak savaşın ve çatışmanın sadece insanlar üzerinde değil doğal çevre ve kültürel miras üzerinde oluşturduğu yıkımı göstermek istediğini belirterek "Kalıcı çatışmasızlık istedi, barış istedi. Karşılığında katledildi. Katledenleri kınıyor lanetliyoruz" dedi. Tahir Elçi'nin esasında milyonlarca insanın olduğu gibi kendisinin de düşüncesini ifade ettiğini anlatan Akbulut, şöyle konuştu: "Kürt sorununda devletin kullandığı terör yöntemlerinin bütün faturasının PKK'ya çıkarılamayacağını anlatmaya çalıştı. Bu topraklarda egemen olanların Ermeni soykırımı, Dersim soykırımı, Kürt isyanlarını bastırırken işledikleri insanlığa karşı suçlar ve aslında toplumun her kesimine karşı işlenen ağır insan hakkı ihlallerini anlatmaya çalıştı. Bizi öldürerek korkutmaya çalışanlara söyleyecek tek sözümüz var. Sizden korkan sizin gibi olsun." - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD'den 'Tahir Elçi' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement