İHD Hakkari Şubesi'nden, Ateşkes Çağrısı - Son Dakika
Güncel

İHD Hakkari Şubesi'nden, Ateşkes Çağrısı

İHD Hakkari Şubesi\'nden, Ateşkes Çağrısı

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi İsmail Akbulut, "Biz insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkına olan inancımızla bir kez daha belirterek taraflara sesleniyoruz; Eller bir an önce tetikten çekilmeli" dedi.

01.10.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi İsmail Akbulut, "Biz insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkına olan inancımızla bir kez daha belirterek taraflara sesleniyoruz; Eller bir an önce tetikten çekilmeli" dedi.

İHD Hakkari Şubesi üyeleri, yaşanan süreç, siyasi operasyonların durması ve İHD Siirt Şube Başkanı ve yöneticilerinin gözaltına alınmaları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması, İHD Hakkari Şubesi'nde Şube Başkanı İsmail Akbulut tarafından okundu. Dün polis tarafınan gözaltına alınan İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu ve İHD yöneticilerinin bir an önce serbest bıkarılmasını isteyen Akbulut, şunları söyledi:

"Usulsüz aramalar sonucu elde edileceği belirtilen bilgi ve bulgulara dayanılarak suçlama yapılamayacağını hatırlatmak istiyoruz. İHD Siirt Şubesinin aranması esnasında sadece mahalle muhtarının büro önünde tutulduğu, arama esnasında aramaya refakat edecek hiçbir yöneticiye haber verilmediği, arama esnasında avukatların hazır bulunmasına imkan tanınmadığını da öğrenmiş bulunuyoruz. Bu aramada şube binamızdaki 3 bilgisayar kasamız, birkaç kitap ve polisin gösterilerde kullandığı başta gaz tabancaları olmak üzere kullandığı silahlardan çıkan boş fişek kapsüllerinin içinde bulunduğu bir torbanın polis tarafından alındığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Şube binamızın bu şekilde aranması hukuk dışılığın bir başka örneğini oluşturmaktadır."

24 Temmuz 2015 tarihinde başlayan çatışmalı sürecin bir an önce yerini huzura bırakılması gerektiğini de vurgulayan Akbulut, "Gözaltında bulunan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve masumiyet karinesine uygun hareket edilmesini istiyoruz. Ayrıca, yanlış politikalardan vazgeçilmeli ve bir an önce çatışmasızlık ortamının yaratılmasını, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerin güvenli bir ortamda olması için çağrıda bulunuyoruz. Biz insan hakları savunucuları olarak yaşam hakkına olan inancımızla bir kez daha belirterek taraflara sesleniyoruz; Eller bir an önce tetikten çekilmeli" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İHD Hakkari Şubesi'nden, Ateşkes Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement