İHD: Halkın Haber Alma Hakkının Önüne Set Çekildi - Son Dakika
Güncel

İHD: Halkın Haber Alma Hakkının Önüne Set Çekildi

İHD: Halkın Haber Alma Hakkının Önüne Set Çekildi

İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi, Siirt şubeleri, Azadiya Welat ve Dicle Haber Ajansı'na yapılan baskılarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

02.10.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi, Dicle Haber Ajansı, Azadiya Welat Gazetesi ve KÜRDİ-DER'e yapılan polis baskını ve gözaltılar ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Dernek üyeleri ellerinde Azadiya Welat Gazeteleri ile Karakoyun İş Merkezi önünde bir araya geldi. Burada üyeler, basın açıklaması öncesi çatışmalarda hayatlarını kaybeden siviller için bir dakikalık saygı duruşunda durdu. Saygı duruşunun ardından İHD Urfa İl Eş Başkanı Nalan Durdu basın açıklamasını okudu.

Durdu, " Türkiye'de eleştirel ve bağımsız basına en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, basın özgürlüğüne yönelik baskıların arttığını ve çeşitlendiğini gözlemliyoruz" ifadesini kullandı. Demokrasilerde basın özgürlüğünün her zaman büyük önem taşıdığını ifade eden Durdu şu ifadeleri kullandı: "Ancak, bağımsız medyaya yönelik bu saldırılar tüm ülkede şiddetin tırmanmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti. Halkın dilediği gazeteden, ajanstan haber alma hakkı vardır. Bu hakkın engellenmesi, yayın haberleşmenin önüne çekilen settir. Bir kaç gün önce Diyarbakır'da bulunan Dicle Haber Ajansı, Azadiya Welat Gazetesi ve KÜRDİ-DER'e polis arama izni olmadan baskın yapmıştır. Baskında 32 gazeteci şiddet kullanarak gözaltına alınmıştır. Haksız yere yapılan bu baskınlar bu baskınlar Diyarbakır ile sınırlı kalmamıştır. Dün Siirt Şube Başkanımız Zana Aksu, şube yöneticilerimiz Azad Taş ve Mine Ekin sabah erken saatlerde evleri polis tarafından basılarak gözaltına alınmışlardır. Aynı polis kapsamında İHD Siirt Şubesi ile HDP, DBP Siirt il binalarında ve çeşitli STK'larda polis tarafından aramalar yapılmıştır.

'İŞLEMLERDE USULSÜZLÜK VAR'

Gözaltına alınan kişilerle ilgili yapılan işlemlerin usulsüz yürütüldüğünü özellikle belirtmek istiyoruz. Polisin evlerde ve bürolarda arama yaparken taleplerini karşılamadığını ve aramalarda refakatçi eşliğinde arama kurallarına uyulmadığını vurgulamak istiyoruz. Bu bilgiler göz altına alınanların ve yakınlarının görgü tanıklığına dayanmaktadır. Bu aramada sadece mahalle muhtarı bina önünde tutulmuştur. Avukatların hazır bulunmasına imkan tanınmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Binaların bu şekilde aranması hukuk dışıdır."

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İHD: Halkın Haber Alma Hakkının Önüne Set Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    18:46 Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca İlçesi'nde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum caddesi Sakarya orta okulunun önünde bulunan üst geçidinden atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın intihar girişimi güvenlik kamerasına yansıdı ve polis ekipleri nedenini araştırıyor.

  • Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi
    18:43 Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli bir şahsın üst aramasında 1 adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Huzur ve Güven Uygulaması sırasında durdurulan şahsın üzerinde yapılan aramada, 1 adet Browning marka tabanca, 1 adet şarjör ve 15 adet mermi bulundu. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama
    18:43 Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 195 sentetik uyuşturucu ve 29 gram esrar ele geçirildi. 4 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı
    18:40 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı

    Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük, 27 Nisan'da yapılacak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu duyurdu. Küçük, 34 yıllık tecrübesi ve birikimiyle son kez bu göreve aday olduğunu belirtti.

  • Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü
    18:40 Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan bir apartmanın garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında tamamen yanarak küle döndü. Yangın sonucunda hayatını kaybeden veya yaralanan olmazken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı
    18:35 Kütahya İl Genel Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi. Muammer Özcura tekrar başkan seçildi.

  • İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı
    18:33 İstanbullu Hayırsever Çift Adıyaman'da İlkokul Yaptırdı

    İstanbul'da yaşayan Aziz Erkut-Şener Işıl çifti, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla birikimleriyle 2 derslikli bir ilkokul yaptırdı. Okulun açılışında konuşan yetkililer, çifti minnettarlıkla karşıladıklarını ve bölgenin yaralarını sarmak için gösterdikleri çaba için teşekkür ettiler.

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor
    18:24 Yalova'da Turizm Haftası Kutlanıyor

    Yalova'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan kortej yürüyüşü ve törenle başladı. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Yalova'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarması gerektiğini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise Yalova'nın turizme uygun çeşitlilik ve imkanlara sahip olduğunu ancak bunların turistik ürüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.


Advertisement