İHD'nin Yaz Okulu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

İHD'nin Yaz Okulu Sona Erdi

İHD\'nin Yaz Okulu Sona Erdi

İHD Diyarbakır Şubesi, 'Hakikatleri Araştırma Yüzleşme ve Adalet' temalı yaz okulu ile kapsamlı eğitim çalışmalarında bulundu.

05.09.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD Diyarbakır Şubesi, 30 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında 'Hakikatleri Araştırma Yüzleşme ve Adalet' temalı yaz okulu ile kapsamlı eğitim çalışmalarında bulundu. Yaz okulunun bitimi ardından, katılımcılara sertifika verildi.

İnsan Hakları Akademisi bünyesinde eğitim çalışmalarını devam ettiren İHD Diyarbakır Şubesi, 30 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında 'Hakikatleri Araştırma Yüzleşme ve Adalet' temalı bir yaz okulu açtı. 40 kursiyerin katılımıyla ve 4 gün süren eğitim çalışmaları boyunca alanında uzman akademisyenler ve eğitmelerin yer aldığı eğitim programında "Temel Kavramlar, Tartışmalar, Süreçler""Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonları – Genel Çerçeve" "Kadınların Gözünden Hakikat Adalet ve Yüzleşme" "Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonları – Ülke Örnekleri" "Hakikatleri Araştırma Yüzleşme ve Adalet Mücadelesinde Medyanın Rolü" "Adalet Mekanizmaları – Onarıcı Adalet" "Yüzleşme Mekanizmaları – Hafıza Çalışmaları" "Kürdistan'da Hakikat Yüzleşme ve Adalet Deneyimi – Kurumlar, Kişiler, Köşe Taşları" başlıklarıyla çeşitli sunumlar, tartışmalar yapıldı. Eğitim programı kapsamında ayrıca kurum ziyaretleri gerçekleştirildi. Eğitimin sona ermesi ardından, katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD'nin Yaz Okulu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement