İHD Seçim Gözlem Ekibi Seçimlerin Olgunluk İçerisinde Geçtiğini Vurguladı - Son Dakika
Yerel

İHD Seçim Gözlem Ekibi Seçimlerin Olgunluk İçerisinde Geçtiğini Vurguladı

İHD Seçim Gözlem Ekibi Seçimlerin Olgunluk İçerisinde Geçtiğini Vurguladı

İHD Adıyaman Şube Başkanı Av. Osman Süzen, 30 Mart Mahalli İdareler seçiminde görev alan bağımsız gözlem heyetinin raporunu kamuoyuyla paylaştı.

08.04.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD Adıyaman Şube Başkanı Av. Osman Süzen, 30 Mart Mahalli İdareler seçiminde görev alan bağımsız gözlem heyetinin raporunu kamuoyuyla paylaştı.

İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen ve yönetim kurulundan bazı üyeler basın açıklaması yaparak, 30 Mart Mahalli İdareler seçiminin değerlendirmesini yaptı. Adıyaman'da seçimlerin çok ciddi bir olay veya ihlal yaşanmadığını ve bunun Adıyaman demokratik olgunluğun gelişmesi açısından umut verici olduğunun altını çizen Osman Süzen, seçimlerde 45 kişiden oluşan 9 ekibinin gözlem heyetinde görev aldığını söyledi.

Süzen, "30 Mart seçimlerini kurmuş olduğumuz bağımsız gözlem heyetleri ile takip ettik. Bu takip sonucu ilimizde 30 Mart'ta yapılan seçimlerde tespit ettiğimiz eksik hususları, yine seçmen iradesini etkileyen bir takım girişimleri tespit etmiş bulunmaktayız. Ancak Adıyaman'da lokal bir kaç nokta da gözlemlediğimiz sorunlar dışında Adıyaman seçimleri diğer illerle karşılaştırıldığında büyük bir olgunlukla gerçekleşmiştir. Bu durum ilimizdeki demokratik olgunluğun daha da gelişmesi açısından umut vericidir. Özellikle burada il ve ilçe seçim kurullarının bağımsız durabilmesinin payı çok büyüktür. Bu nedenle Adıyaman il ve ilçe seçim kurulu başkan ve çalışanlarına bu tavırlarından ve ayrıca gözlem ekiplerimize gösterdikleri anlayıştan dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Süzen, "Adıyaman'ın coğrafik konumu ve seçim çevrelerine göre 9 ayrı ekip olarak 45 dernek üye ve yöneticilerinden Seçim Gözlem Ekipleri oluşturulmuştur. Her ekipte ekip sorumlusu olarak bir avukat görevlendirilmiştir. Gözlem ekiplerinin isim listeleri Adıyaman İl Seçim Kuruluna bildirilmiş, ayrıca İl Seçim Kurulu Başkanı ile birebir görüşme yapılarak seçim gözlem ekiplerine yardımcı olunması konusunda yardım talebi iletilmiştir. Ayrıca gözlem ekiplerine kısa da olsa tarafsız ve bağımsız gözlem için açıklamalarda bulunulmuştur. Gözlem heyetlerimize yönelik ciddi bir engelleme görülmemiştir. Tam tersine gözlem heyetlerimize sandık kurulu başkanlarının yardımcı oldukları hatta Adıyaman ili Samsat ilçesinin bazı köylerinde özellikle açık oy kullanıldığı bilgisinin alınması üzerine Samsat İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına durum bildirilmiş bunun üzerine bizzat Samsat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Samsat'ta ki gözlem heyetimizle birlikte sandıkları dolaşmıştır. Gözlem heyetlerine yönelik tek engel Adıyaman E tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkarılmış, oy kullanma işleminin bitiği söylenerek oy sayım sürecinde gözlem yaptırılmamıştır" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İHD Seçim Gözlem Ekibi Seçimlerin Olgunluk İçerisinde Geçtiğini Vurguladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement