İHD Siirt Üyeleri Kasaplar Deresi'ne Yürüdü - Son Dakika
Yerel

İHD Siirt Üyeleri Kasaplar Deresi'ne Yürüdü

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi öncülüğünde toplanan grup, kayıplara dikkat çekmek amacıyla Kasaplar Deresi'ne (Newala Qeseba) yürüdü.

13.12.2014 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi öncülüğünde toplanan grup, kayıplara dikkat çekmek amacıyla Kasaplar Deresi'ne (Newala Qeseba) yürüdü.

İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu, Demokratik Bölgeler partisi (DBP) Siirt İl Başkanı Reşit Teymur ve parti üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, ellerinde taşıdıkları pankartlarla Polis Meslek Yüksek Okulu karşısındaki Kasaplar Deresi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Aksu, Siirt genelinde 47 toplu mezarda 822 kişinin cenazesi olduğunu iddia etti.

Aksu, toplu mezarlarla ilgili hazırlanan raporu okuyarak, şöyle devam etti:

"Bin yıllarca bu topraklarda kardeşçe yaşamış Asuri, Ermeni, Kürt, Türk, Arap halkların birbirlerine düşürülmesine neden olmuş politikaların sonucu olarak yüzlerce, binlerce insan yaşamını yitirmiş, insanlık ailesinin büyük bir üzüntü ve utanç ile yad ettiği toplu ölümler ve toplu mezarlar gerçeği oluşmuştur."

Son 30 yılda bölgede yaşanan çatışmalı ortamda faili meçhul bir şekilde kaybolanların cesetlerinin Kasaplar Deresi'ne atıldığının yörede herkesçe bilindiğini anlatan Aksu, " Türkiye, artık bölgede yaşanan toplu mezarlar gerçeği ile yüzleşmeli ve bu mezarları açılması konusunda yetkilerin bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. Ancak bu bir kaç savcının iyi niyetli çalışması ile sonuçlandırılacak bir çalışma değildir. Bu nedenle gerek askeri, gerekse de sivil yetkililerin elinde bulunan tüm veriler kamuoyu ve savcılıklarla paylaşılmalı mezarları açılması konusunda ciddi bir iradenin ortaya konulması gerekmektedir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İHD Siirt Üyeleri Kasaplar Deresi'ne Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement