Kobani Protestolarında Batman'da 116 Kişi Yaralandı - Son Dakika
Yerel

Kobani Protestolarında Batman'da 116 Kişi Yaralandı

Kobani Protestolarında Batman\'da 116 Kişi Yaralandı

İHD Batman Şubesi, olaylar ile ilgili raporunda 25'i ağır 116 kişinin yaralandığını açıkladı.

15.10.2014 08:58  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da 6 Ekim'de başlayan ve 3 gün devam eden olayların bilançosu, sanılandan ağır çıktı.

İHD Batman Şubesi, Kobanê'ye destek amaçlı yaşanan protestolarda yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladığı raporu STK temsilcilerinin katılımıyla dernek binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, olayların hükümetin tutumundan kaynaklandığını ifade etti. Bağatır, "Türkiye Hükümeti'nin Rojava ve Kobanê'ye dönük katliamcı IŞİD çetelerini destekler nitelikteki politikaları tüm Kürdistan'da olduğu gibi Batman'da da büyük tepkiyle karşılanıyor. IŞİD çetelerinin Rojava'da sürdürdüğü katliam politikaları, 90'lı yıllarda Hizbullah denen karanlık örgütlerce Batman'da din adına işlenen faili meçhul cinayetlere, kayıplara ve toplu ölümlere geri dönüş korkusu yaşatıyor. Batman'a son haftalarda 8 YPG'linin cenazesinin gelmesi toplumda öfke birikimi ve duygusal kırılmalara sebep oldu. Çözüm sürecinin hükümet tarafından ağırdan alınması ve bu nedenle de ortaya birçok alanda sorunlar baş gösterdi" dedi.

Raporun son bölümünde ise kentte yaşanan olayların bilançosu açıklandı. Raporda, Emre Demir adlı gencin yaşamını yitirdiği, 25'i ağır olmak üzere 116 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Hastane kayıtlarına geçen 116 yaralının 83'ünün ateşli silahla yaralandığı belirtilirken, hastane kayıtlarına geçmeyen yüzlerce kişinin daha yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca 56 kişinin gözaltına alındığı ve 19 kişi tutuklandığı belirtildi. 113 kişi hakkında sokağa çıkma yasağına aykırı davrandığı gerekçesiyle idari işlem yapılırken, olaylarda 4 resmi araç ve 40 işyeri ve resmi kurumda hasar meydana geldiği anımsatıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kobani Protestolarında Batman'da 116 Kişi Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement