İHD Yöneticileri Tutuklamalara Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

İHD Yöneticileri Tutuklamalara Tepki Gösterdi

İHD Yöneticileri Tutuklamalara Tepki Gösterdi

İnsan Hakları Derneği, Özgür Gündem Gazetesinin genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan kişilerin bırakılmasını talep etti.

24.06.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklamalara İHD'den tepki

Özgür Gündem Gazetesinin başlattığı genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan kişilere destek için İHD Batman şubesinde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında Şube Başkan Av. Mehmet Bağatır ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Açıklamada, Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun serbest bırakılmasını isteyen Bağatır, "İfade özgürlüğü hakkını kullanan ve hak savunucusu olarak basın özgürlüğünden yana tutum alan arkadaşlarımızın tutuklanmalarını kınıyoruz. İnsan hakları savunucuları, aydın ve yazarlar, gazeteciler, avukatlar, sendikacılar ve esasında otoriter yönetime itiraz eden herkes bu yönetimin baskıcı uygulamaları ile karşılaşmaktadır.

Fincancı, Nesin ve Önderoğlu'un tutuklanmaları artık demokrasiden yana güçlerin bir araya gelip mücadele etmekten başka seçenekleri olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. İfade özgürlüğü demokrasinin ön şartıdır. Arkadaşlarımızın tutuklanması ifade özgürlüğünün tamamen sonlandırıldığını ve hukukun olmadığını ortaya koymuştur. Bizler her şeye rağmen eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve demokrasi mücadelesini ısrar ve inatla sürdürmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı ve düşünceleri nedeni ile tutuklu bulunan herkesi en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşturmak için kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD Yöneticileri Tutuklamalara Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement