İhh Belçika'dan Bosnalı Selzedelere Destek - Son Dakika
Güncel

İhh Belçika'dan Bosnalı Selzedelere Destek

Belçika İnsani Yardım Teşkilatı (IHH Belçika), Bosna Hersek'te mayıs ayında yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan ve evini kabeden Bosna Hersekli vatandaşlara ev eşyası ve inşaat malzemesi yardımında bulundu.

25.07.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika İnsani Yardım Teşkilatı (İHH Belçika), Bosna Hersek'te mayıs ayında yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlara ev eşyası ve inşaat malzemesi yardımında bulundu.

Bosna Hersek'te faaliyet gösteren TUBA Vakfı (Fondacija TUBA) ile sel felaketinin yaşandığı ilk günlerde selzedelere gıda ve hijyen malzemesi dağıtımı yapan İHH Belçika, bu defa da Maglay kentinde yaşanan sel felaketi sırasında evlerini kaybeden vatandaşlar için kış ayları gelmeden evlerine yeniden kavuşabilmeleri için inşaat malzemesi ve ev eşyası ulaştırdı.

IHH Belçika Başkanı Ali Koç ve beraberindekiler, malzemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmalarının ardından Maglay İslam Birliği'ni ve Maglay Belediyesi'ni ziyaret etti. Maglay Belediye Başkan Yardımcısı Yasmin Daveçiç ile görüşen Koç, Maglay Belediyesi'nin sel ve heyelandan sonra meydan gelen zararı kapatması konusunda özellikle Belçika hükümeti nezdinde girişimlerde bulunacağını ifade etti.

-Maglay ve Saraybosna'da iftar yemeği

IHH Belçika ayrıca Ramazan nedeniyle hem selden etkilenen Maglay halkına hem de Saraybosna'da eğitim gören Türk ve Afrikalı öğrencilere iftar yemeği verdi. Maglay'da yaklaşık 200 kişilik bir iftar yemeği organize eden IHH Belçika, ayrıca Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'ndeki eğitimleri nedeniyle Bosna Hersek'te bulunan ve memleketlerinden uzakta olan yaklaşık 50 öğrenciye de iftar verdi.

Bu arada, İHH Belçika'nın yanı sıra IHH Hollanda da selden etkilenen vatandaşlara gıda ve ev eşyası yardımında bulunurken, İHH İngiltere de selin en çok vurduğu yerlerden biri olan Bosanski Şamats kentinde ihtiyaç sahiplerine içinde gıda malzemeleri bulunan ramazan paketi dağıttı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh Belçika'dan Bosnalı Selzedelere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement