Yezidilere Yardım Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Yezidilere Yardım Çağrısı

Yezidilere Yardım Çağrısı

İHH Çorum Temsilcisi Özkabakçı Çorumluları, Türkiye'ye sığınan Yezidi ailelere yardıma davet etti.

25.08.2014 16:11  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, Şırnak ve Batman'a sığınan Ezidi ailelere yardım için başlatılan kampanyaya Çorum halkının da destek olmasını istedi.

Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerine yerleştirilen Yezidi ailelerin zor durumda olduklarını belirterek, İHH olarak yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Bugüne kadar Yezidi ailelere çeşitli yardımlar yaptıklarını kaydeden Özkabakçı, "İnsani Yardım Vakfı olarak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Son olarak Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Batman'da iki köydeki kamplarda kalan Ezidi ailelere, gıda, giysi ve battaniye yardımında bulunduk. Daha önce tespiti yapan Şırnak'ta 50, Batman'da da 30 aileye barınma, elbise ve yiyecek yardımı yapıldı" ifadelerini kullandı.

Kamplardaki Yezidilere yardım için başlatılan kampanyaya katkıda bulunmak isteyenlerin cep telefonlarından "IRAK" yazıp "3072"ye mesaj göndererek 5 lira bağışta bulunabileceklerini belirten Özkabakçı, ayrıca isteyenlerin, derneğin Eşref Hoca Caddesi'ndeki merkezine gelerek bağış yapabileceklerini kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yezidilere Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement